Zeytinyağlı bezelye (Hrášok v olivovom oleji)

Autor receptu: nazarboncuk

Vynikajúce zeleninové jedlo

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mrkvu a zemiak nakrájame na malé kocky. Hrášok opláchneme vodou. Môžeme použiť aj mrazený hrášok, prinajhoršom z konzervy :)
  2. Nadrobno nakrájanú cibuľu podusíme na olivovom oleji, pridáme roztlačený cesnak, paprikovú pastu, zemiak a mrkvu. Ochutíme soľou,cukrom, pridáme drvené paradajky (alebo paradajkový pretlak), zamiešame a chvíľu podusíme.
  3. Pridáme hrášok, podlejeme vodou (asi 2,5 dcl) a dusíme domäkka cca 20 min. Pred koncom varenia ochutíme sušenou mätou, chilli a citrónovou šťavou.
  4. Necháme vychladnúť. Pred podávaním polejeme olivovým olejom, posypeme kôprom. Nám chutí s ryžou, bielym jogurtom a chlebom.