Foto: marianna76
Páči sa mi aj mi veľmi chutí - Žerucha. V zime veľmi vhodná vitamínová rastlinka ... Často si ju dávame len na maslový, Zobraziť celý popisPáči sa mi aj mi veľmi chutí - Žerucha. V zime veľmi vhodná vitamínová rastlinka ... Často si ju dávame len na maslový, či syrový chlieb. Robila som aj kvasnicovú nátierku, do ktorej som jej hodne primiešala ....
porcie
Postup
-
1
žeruchu semienka si dáme na vlhkú vatu, podľa potreby vlhčíme, aby nám semienka začali klíčiť a pekne rásť
-
2
Keď máme asi po 4 - 5 dňoch krásnu žeruchu, môžme ju postupne zrezávať a pridávať, kde sa nám hodí.
-
3
Kvasnicovú nátierku robím nasledovne: Nadrobno nakrájanú cibuľku opečiem na oleji, pridám kvasnice, aby sa trochu rozpustili, pomáham im varechou, poprípade prilejem mlieko, vložím syr, ktorý sa má tiež roztopiť. Pridám opäť trochu mlieka, aby z toho bola taká kašička. Nakoniec vmiešam rozhabarkované osolené vajíčko. To si pripravím vedľa do pohárka. Miešam, aby som to mala také nátierkové a nie praženicové. Dá sa pre chuť pridať i horčica, alebo viac syra, pokoreníme. Úplne nakoniec, keď už je to hotové a odstavené primiešeme pokrájanú žeruchu. Je lepšie to premiešať spolu, aspoň to z chlebíka, či rožka nepadá.
A určite skúsim tvoju kvasnicovú, už dlhšie mám na ňu chuť :)
@zinnajdha ano myslím droždie ...
@irenaw my do tejto nátierky pridávame pažítku, alebo na začiatku podusím špenát, alebo aj mladú zelenú cibuľku.... a keďže mi to tam chýbalo..., šupla som tam žeruchu - aspoň nepadá
Komu se nechce dělat pomazánka drožďová, může smíchat sušené droždí TEBI s máslem, namazat pečivo a hustě řeřichou posypat. Také výborné !