Žemľovkovka alias vianočkovka
Autor receptu: mohicanka
aj tento recept ako všetky ostatné vznikol tak, že jedného dna po víkend ostala polovica vianočky a pridaním ostatných surovín vznikla tá najlepšia žemľovka (vianočkovka) na svete :)
2-4 porcie |
15 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- pekáč vymastíme maslom a vysypeme strúhankou.
v miske rozmiešam jedno vajíčko, mlieko a javorový sirup, v miske namáčam na tenko nakrájanú vianočku a ukladám na pekáč.
- druhé vajíčko rozdelím na žĺtok a bielok.
v žĺtku rozmiešam activiu vanilkovú tvarohovú a dosladím javorovým sirupom - zmes natriem na vianočku a poukladám manadrínky. dám piecť na cca 180 stup. 15 min.
- vyšľahaný bielok natrieme na vianočku a pečieme do zlato henda približne 5 min.