Žemľovkovka alias vianočkovka

Autor receptu: mohicanka

aj tento recept ako všetky ostatné vznikol tak, že jedného dna po víkend ostala polovica vianočky a pridaním ostatných surovín vznikla tá najlepšia žemľovka (vianočkovka) na svete :)

2-4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. pekáč vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. v miske rozmiešam jedno vajíčko, mlieko a javorový sirup, v miske namáčam na tenko nakrájanú vianočku a ukladám na pekáč.
  2. druhé vajíčko rozdelím na žĺtok a bielok. v žĺtku rozmiešam activiu vanilkovú tvarohovú a dosladím javorovým sirupom - zmes natriem na vianočku a poukladám manadrínky. dám piecť na cca 180 stup. 15 min.
  3. vyšľahaný bielok natrieme na vianočku a pečieme do zlato henda približne 5 min.