Žemľovka

Autor receptu: oco

Dobrá,osviežujúca keď použijeme kyslejšie jablká a chuťovo výrazný džem.Ak prídu vnúčatá tak rum ostane v hanbe.

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Postup

  1. V miske rozmiešame studené mlieko s vajcami,polovicou cukru,s rumom/ nemusí byť/,postrúhanou citrónovou kôrou a s trochou škorice.Očistené jablká nakrájame na tenké plátky,polejeme ich citrónovou šťavou,premiešame s druhou polovicou cukru,hrozienkami,orechmi a s trochou škorice.Kto má škoricu rád tak viac.
  2. Plátky sendviča trochu opečieme na rozohriatom masle a následne ich máčame v ochutenom mlieku.Namočené sendviče ukladáme na dno zapekacej misy /pekáča/,ktorú sme pomastili maslom a posypali strúhankou.
  3. Na sendvič dáme jablčnú zmes,potrieme džemom,ja dávam ríbezľový alebo višňový je to svieže.A pokračujem kým neminiem materiál.Dokončíme sendvičom.Polejeme zvyšným mliekom,ak nezostane tak si dorobím.Pečieme vo vyhriatej rúre tak asi hodinku.Po upečení pred krájaním na porcie posypeme práškovým cukrom.