Žemľová knedľa

damisa - fotkadamisa, 9. mája 2013
Žemľová knedľa
Foto: damisa
60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
500 g
20 g
200 ml
50 ml
1 ČL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Urobíme si kvások a do pekárničky dáme najprv tekuté suroviny a potom múku a dáme urobiť cesto na príslušný program na vypracovanie cesta.

    Žemľová knedľa - obrázok 1
  2. 2

    cesto dáme na pomúčenú dosku, rozdelíme na dve časti, každú vyvaľkáme a dáme jeden na kocky pokrájaný rožok. Zatočíme a necháme ešte cca 15 minút kysnúť.

    Žemľová knedľa - obrázok 2
  3. 3

    Robila som ich v elekektrickom parnom hrnci, ktorý som najprv vymastila a boli nad parou 40 minút.

    Žemľová knedľa - obrázok 3
  4. 4

    Potom knedľu popicháme a pomastíme.

    Žemľová knedľa - obrázok 4

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Mama tiež dávala pečivo do knedlí, ale kocky rožkov (žemlí) osmažila najprv na masti, nechala vychladnúť, ony potom "nadnášali" to cesto, knedle boli nadýchanejšie.

Pridaj komentár k receptu: