Žemličky s medvedím cesnakom

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 19. mája 2013

Piekla som ich z polovičnej dávky z pôvodného receptu a niekoľko surovín som zamenila. Recept na briošky je od Paľka Liptáka, z FB

1-2
porcia
20 minút
na 170 °C

Suroviny

100 g
100 g
1 dl
3 ČL
 hrsť
1/2 bal.




Postup

  1. 1

    Z uvedeného množstva mi vyšli 3 kusy. Priznávam, bola som prekvapená aké boli výbornééé. Ak nabudúce mať jogurt nebudem, použijem sójovú smotanu na varenie ;-)

    Žemličky s medvedím cesnakom  - obrázok 1
  2. 2

    Z kvásku, múky a ostatných ingrediencií som vymiesila cesto, ktoré som hneď rozdelila, po zvážení, na 3 rovnaké časti, z ktorých som vyformovala žemle, nakrojila a nechala podkysnúť. Jednu som si potom posypala parmezánom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C asi 20 minút, necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu

luss44
krásne, zdravo vyzerajúce žemličky, špaldovú múku som si v poslednej dobe obľúbila aj ja, recept si ukladám, ďakujem
mijaita
Špaldovou mam rada a instatní špaldové kafe ještě víc !
violetacamorova
Ahoj Zuzana robila som zemlicky,ale pozmenila som muku, dala som iba raznu, mala som iba tu doma, dala som obycajny biely jogurt, a namiesto vody som dala srvatku. Zemle rozvoniavali krasne, ale nie su dobre vo vnutri upecene, nevies mi povedat preco. Na akej teplote a ako dlho si ich piekla ty? Ja som ich piekla na 220 asi 25 minut.
zuzananoskova
Juuuuuuj, na to som pozabudla: do receptu napísať teplotu a čas pečenia, sa ospravedlňujem, napravím to. Violetacamorova: myslím, že jogurt aj syrovátka v pohode, skôr si myslím, že to bude múkou. Samotná ražná múka je "hutnejšia", a ak pečivo - chlieb ešte nie je vychladnuté, môže pôsobiť dojmom, že je ešte "surové" - nedopečené. Milujem ražnú múku, ale presne z tohto dôvodu ju kombinujem so špaldovou hladkou ;-) Piekla som vo vyhriatej rúre na 170°C asi 20 minút. Piekla som ich už asi 4x a vždy sa vydarili.
violetacamorova
Dakujem vyskusam este raz, len v tesco som uz dvakrat hladala spaldovu muku, lebo len tam ju mali a zatial nedodali. Inak vonali neskutocne aj pocas pecenia aj po upeceni.
evanaaa
Veľmi dobre vypadajú žemličky, ja som ešte namala odvahu piecť takto. Ináč, špaldovú múku, ale aj celozrnnú, mám stále doma, dobrý výber múk má Kaufland, tam ich kupujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia