Zemiaky zapekané s bryndzou (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Dlho som uvažoval ako upiecť zemiaky s bryndzou. Tak aby nám to chutilo a zachovalo chuť bryndze. Keď som ju riedil so smotanou to nebolo ono. Skúsil som s jogurtom upiekol ochutnám a je to tu. Kto chce môže si pridať praženú slaninu. Ja som to robil bez nej. Sebe som pridal prílohu údené krídla z Lidla.

4 - 6
porcie
15 minút minút
príprava
30 -35 minút
na 200°C °C

Suroviny

Postup

  1. Prve som zarobil jogurt v miske s lisovaným cesnakom a bryndzou. Nech prejde chuť cesnaku. Potom som očistil zemiaky nakrájal na na väčšie kusy. Na plech som dal papier na pečenie potrel maslom. Na to som poukladal zemiaky, ktoré som osolil, posypal rascou a na vrch podával tenké plátky masla. Dal zapiecť do rúry na 200°C na 20 minút. Po tejto dobe som plech vytiahol a nalial na zemiaky zmes z jogurtu a bryndze. Jemne som premiešal, nech sa zmes dostane po všetkých zemiakoch. Pozor na papier nepotrhať niektoré zemiaky sú prilepené. A znovu som to dal do rúry zapiecť na 10 - 13 minút.
  2. Tu je výsledok ten pohľad Vás odmení a ta vôňa ani nepíšem, báseň.
  3. Ženskej časti rodiny stačili zemiaky, no ja som si dal prílohu k ním. Kto chce môže si pridať opraženú slaninu, alebo kyslú kapustu. Ak si zemiaky uvarite, tak Vám želám dobrú chuť. Je tu nenáročné jedlo a sýte. Tanier zasýti, lebo viac sa nezvýši zjedia ostatný.