Bravčová panenka, opečené zemiaky a dusená zelenina fotorecept
Foto: babkamt
Dnes som robila k obedu rýchlovku z bravčovej panenky. Aspoň mi zostane čas a v kľude môžem upiecť koláč.
tepelná úprava
Postup
-
1
Nevedela som koľko je panenky, tak som ju odvážila. Vážila 627 g. Mäso som umyla, odstránila som kúsky mastného.
-
2
Nakrájala som mäso na 3 cm plátky,
-
3
tie som hánkami jemne roztlačila.
-
4
Mäso som potrela ráno troškou oleja, osolila, okorenila. Dala som ho prikryté do chladničky.
-
5
V šupke som uvarila menšie zemiaky. Očistila som ich, prekrojila na polovicu. Trochu som ich posypala hrubou múkou.
-
6
Ako prvé som dala opekať zemiaky na troche oleja. Opečené som osolila. V záhrade som obrala žltú lúskovú fazuľu. Očistila som ju, narezala na tri časti a na chvíľu som ju povarila.
-
7
Na panvici som rozohriala lyžicu domácej bravčovej masti. Mäso som opekala krátko 2 - 3 minútky z každej strany.
-
8
Upečené mäso som vybrala na tanier.
-
9
Výpek som preložila do woku. Fazuľku som scedila, pridala do výpeku spolu s mrkvou nakrájanou na hranolky. Chvíľu som zeleninu opekala, potom som ju podliala 50 ml slepačej polievky.
-
10
Potom som k zelenine pridala nakrájanú mladú cuketu. Tá je hotová rýchlo. Nechcem, aby bola zelenina rozvarená. No a môžeme ísť jesť.
-
11
Vnučka si dala len mäso, zemiaky a pýtala si zavárané hríby.
-
12
Toto je moja porcia. Ja som si zeleninku ešte pridala aj za Terezku:-)
@kukulienka si moja krvná skupina:-)
@afataganajprv ma vždy napadnú rezne. No napokon som mäso len opiekla.
@salinka neviem prečo, ale v poslednej dobe robím samé rozmazané fotky. Či mám niečo zle nastavené vo fotoaparáte, alebo treba vymeniť fotografku:-)
Milá@babkamt , máš nádhernú vnučku :-)
pre takú je radosť variť :-)))
@pusta pre vnučku je naozaj radosť variť. Príde ma pozrieť po krúžkoch, teraz sa vrátila z jazdy na koňovi a to dá zabrať. Po čase strávenom na vzduchu jej chutí:-) Ďakujem za kladné hodnotenie receptu.
@terinka55 :-)
@elysa ďakujem, že si sa pristavila pri mojom recepte.