Zemiaky plnené tofu

Autor receptu: alzbetty

Taaak a trošku si odľahčíme život po všetkej zmrzline a ovocných koláčoch :-) táto jednoduchá mňamka je vhodná najmä pre vegetariánov a tie diétne typy ktoré obľubujú zdravé jedlo :-)

2-3
porcie
30 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. Tofu nakrájame na kocky a zmiešame s marinádou. Necháme 24 hodín stáť v chlade. Zemiaky v šupke si uvaríme, tiež najlepšie deň vopred. Ošúpeme si ich, vydlabeme a dáme na pekáč s olejom.
  2. Cibuľu nasekáme a opečieme na oleji. Zemiaky osolíme, posypeme rascou a dáme do nich polovicu pečenej cibule. Naplníme ich marinovaným tofu, uložíme zvyšok cibule, kúsok paradajky a nadrobno nasekanú bazalku.
  3. Zapečieme cca 30 minút pri 180-200°C a ozdobíme petržlenovou vňaťou.