Foto: pusta
Dávno som nerobila tento jednoduchý a rýchly pokrm, ktorý je všeobecne známy s rôznymi variáciami. Je to stará osvedčená klasika, vhodná ako chutný letný Zobraziť celý popisDávno som nerobila tento jednoduchý a rýchly pokrm, ktorý je všeobecne známy s rôznymi variáciami. Je to stará osvedčená klasika, vhodná ako chutný letný obed či večera.
porcie
príprava
na 80 °C
Postup
-
1
Očistené zemiaky som pokrájala na krížalky.
-
2
Na oleji som orestovla cibuľu pokrájanú na kocky.
-
3
Pridala som obe mleté červené papriky a za stáleho miešania som ich nechala rozpustiť.
-
4
Na paprikovo-cibuľový základ som dala pokrájané zemiaky a...
-
5
chvíľku som ich v tomto základe restovala, aby sa pekne obalili paprikou a získali jej chuť.
-
6
Prisypala som múku a ...
-
7
...a pridala som cesnakovo-paradajkovú zmes, ktorú mám čerstvo naloženú podľa rec eptu @zdezdy tu na vareche, kto nemá, pridá 15 minút pred koncom varenia dve paradajky, pokrájané na mesiačiky.
-
8
Za stáleho miešania som restovala všetko spolu, kým zemiaky nechytili paprikovú kôrčičku, potom to budú naozaj zemiaky na paprike výbornej chuti a nie iba zemiaky uvarené v paprikovej vode. Budú mať výbornú paprikovú chuť.
-
9
Pridala som rascu a orestovala som ju krátko spolu so zemiakmi.
-
10
Pridala som vodu, ale len toľko, aby len sotva pokryla zemiaky a osolila som, celé som spolu povarila, až vznikla konzistencia hustejšej polievky.
-
11
Asi 10 minút pred koncom som pridala pokrájanú zelenú papriku, aby sa nerozvarila, má zostať trošku chrumkavá. V zime môžete pridať 2 - 3 PL domáceho leča.
-
12
Ked bolo hotovo, vypla som plameň, pridala som rozotretý cesnak, aby jedlo pekne prevoňal a majoránku, s majoránkou už nevarím, lebo by zhorkla.
-
13
Horúce zemiaky som nabrala na tanier a kto chcel, si dal k tomu krajec čerstvo upečeného chleba.
-
14
pohľad zblízka
Len neviem načo je do takej dobroty potrebná múka. Mne to pripomína závodnú kuchyňu.
2. aby sa dosiahla konzistencia hustejšej polievky - čo som tiež v recepte napísala.
ale ty ju dávať nemusíš, ja ju dávam. iste aj zemiaky zahustia, ale v tomto prípade nie hneď. od závodnej kuchyne to má však ďalleko.
aj moja svokra to volala krumplipaprikáš :-)), zbožňovala to a naučila ich aj mňa. Rýchle a chutné jedlo, hlavne keď som pridala na cibuľku aj nejakú klobásku :-)) a potom to restovala spolu so zemiakmi. A už viackrát som ich zahustila strúhanými zemiakmi namiesto múky. Osvedčilo sa mi to aj napr. pri guľášovej polievke, a aj pri samotnom guľáši a v jedlách, ktoré treba zahusťovať múkou.