Zemiaky na paprike /fotorecept/
Autor receptu: pusta
Dávno som nerobila tento jednoduchý a rýchly pokrm, ktorý je všeobecne známy s
rôznymi variáciami. Je to stará osvedčená klasika, vhodná ako chutný letný obed či
večera.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút na 80 °C |
Postup
- Očistené zemiaky som pokrájala na krížalky.
- Na oleji som orestovla cibuľu pokrájanú na kocky.
- Pridala som obe mleté červené papriky a za stáleho miešania som ich nechala rozpustiť.
- Na paprikovo-cibuľový základ som dala pokrájané zemiaky a...
- chvíľku som ich v tomto základe restovala, aby sa pekne obalili paprikou a získali jej chuť.
- Prisypala som múku a ...
- ...a pridala som cesnakovo-paradajkovú zmes, ktorú mám čerstvo naloženú podľa rec eptu @zdezdy tu na vareche, kto nemá, pridá 15 minút pred koncom varenia dve paradajky, pokrájané na mesiačiky.
- Za stáleho miešania som restovala všetko spolu, kým zemiaky nechytili paprikovú kôrčičku, potom to budú naozaj zemiaky na paprike výbornej chuti a nie iba zemiaky uvarené v paprikovej vode. Budú mať výbornú paprikovú chuť.
- Pridala som rascu a orestovala som ju krátko spolu so zemiakmi.
- Pridala som vodu, ale len toľko, aby len sotva pokryla zemiaky a osolila som, celé som spolu povarila, až vznikla konzistencia hustejšej polievky.
- Asi 10 minút pred koncom som pridala pokrájanú zelenú papriku, aby sa nerozvarila, má zostať trošku chrumkavá. V zime môžete pridať 2 - 3 PL domáceho leča.
- Ked bolo hotovo, vypla som plameň, pridala som rozotretý cesnak, aby jedlo pekne prevoňal a majoránku, s majoránkou už nevarím, lebo by zhorkla.
- Horúce zemiaky som nabrala na tanier a kto chcel, si dal k tomu krajec čerstvo upečeného chleba.
- pohľad zblízka