Zemiakový syr

Autor receptu: salinka

Recept pochádza z bavorsko-rakúskej oblasti . Napriek svojmu názvu nemá nič spoločné so syrom, tak isto ako pečeňový syr. Toto jedlo bolo pripravované pre sezónnych pracovníkov, ktorí pomáhali pri zbere zemiakov a slúžilo ako raňajky alebo olovrant s mliekom, pivom, alebo muštom. Natiera sa nahrubo, čím viac nátierky, tým chutnejšie:-)

4
porcie

Postup

  1. Pripravíme všetko potrebné. Zemiaky uvarené v šupke necháme vychladnúť.
  2. Vychladnuté zemiaky postrúhame, alebo popučíme vidličkou, cibuľu pokrájame nadrobno a všetko spolu dobre vymiešame.
  3. Podľa chuti dosolíme a necháme postáť v chlade, aby sa prepojili chute. Natierame na chlieb, alebo pečivo a zdobíme pažítkou. Dobrú chuť.