Zemiakový syr
Autor receptu: salinka
Recept pochádza z bavorsko-rakúskej oblasti . Napriek svojmu názvu nemá nič spoločné so
syrom, tak isto ako pečeňový syr. Toto jedlo bolo pripravované pre sezónnych
pracovníkov, ktorí pomáhali pri zbere zemiakov a slúžilo ako raňajky alebo olovrant s
mliekom, pivom, alebo muštom. Natiera sa nahrubo, čím viac nátierky, tým chutnejšie:-)
Postup
- Pripravíme všetko potrebné. Zemiaky uvarené v šupke necháme vychladnúť.
- Vychladnuté zemiaky postrúhame, alebo popučíme vidličkou, cibuľu pokrájame nadrobno a všetko spolu dobre vymiešame.
- Podľa chuti dosolíme a necháme postáť v chlade, aby sa prepojili chute. Natierame na chlieb, alebo pečivo a zdobíme pažítkou. Dobrú chuť.