Šalát - Slnečnica fotorecept

adkas - fotkaadkas, 5. marca 2012
Šalát - Slnečnica (fotorecept)
Foto: adkas

Ked som prvykrat uvidela tento salatik, bola to laska na prvy pohlad. Ten salatik nielenze dobre vyzera, ale aj vyborne chuti. Urcite nim zabodujete Zobraziť celý popisKed som prvykrat uvidela tento salatik, bola to laska na prvy pohlad. Ten salatik nielenze dobre vyzera, ale aj vyborne chuti. Urcite nim zabodujete u vasich stolovnikov a takto upraveny salat je velmi peknou ozdobou akejkolvek slavnostnej tabule alebo si ho mozete urobit lent tak, pre radost ako ja:)

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
400 g
2 PL
2 ks varena
3 ks natvrdo
1 ks stredne velky (alebo cibula)
1 ks
400 g
1-2 KL
zelene   (zelená petrzlenova vňať alebo pazitka)
1 balenie (na lupienky)




Postup

  1. 1

    kuracie prsia porezeme na mensie pasiky, posypeme gyros korenim a premiesame 2 PL oleja. Odlozime do chladnicky aspon na pol hodinu, maso sa moze marinovat aj dlhsie. Maso vylejeme na rozohriatu panvicu a orestujeme cca 10 minut. Odlozime bokom a nechame vychladnut.

    Šalát - Slnečnica (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitym si uvarime vajcia a mrkvu. Nechame vychladnut a ocistime od supky. Por nakrajeme na kruzky a zalejeme vriacou vodou. Asi po 10 minutach vodu zlejeme a nechame vychladnut. Pred pouzitim treba vodu z poru dokladne vytlacit.Ak pouzijete cibulu, postupujte rovnako, iba ju pokrajajte na drobne kocky. Sampionony zlejeme, pokrajame na mensie kusky. Kukuricu scedime.

    Šalát - Slnečnica (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ked mame vsetky suroviny pripravene, zaciname vrstvit salat. Ako prve ulozime do stredu taniera maso. Potrieme majonezou a pridavame vrstvy:

    Šalát - Slnečnica (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    dalsiu vrstvu tvori postruhana mrkva.

    Šalát - Slnečnica (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    opat potrieme majonezou a pridame sampinony

    Šalát - Slnečnica (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    po kazdej vrstve potierame majonezou, aby sa ta dalsia vrstva pekne spojila. S vrstvami sa robi dobre, pekne sa da tvarovat kruh. Takze po sampinonoch nasleduje por ( prip. cibula) . Opat potrieme malym mnozstvo majonezy a postruhame uvarene vajcia. Po vajciach dame opat vrstvu majonezy . prepacte, ale foto s vajickami sa niekde stratilo:)

    Šalát - Slnečnica (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Poslednou vrstvou je kukurica. Po kukurici odporucam dat salat do chladnicky. Je dobre, ked postoji a chute sa prepoja.

    Šalát - Slnečnica (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    No a tesne pred podavanim ozdobime zelenou posekanou pazitkou ( petrzlenom) a pridame lupienky. Lupienky pridavame pred podavanim, pretoze ked postoja v salate, tak zmaknu. Uzite si to!

    Šalát - Slnečnica (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    lienky su urobene z koktejlovych paradajok a ciernych oliv

    Šalát - Slnečnica (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

tinca
bomba-krááásne, aj chutné- ukladám


anina43
nielen krásny na mise, ale určite vynikajúci na jazyku,súhlasím s tincou a tlieskam tomuto výtvoru, len čo bude nejaká príležitosť, nebude chýbať na slávnostne prestretom stole, dik za zverejnenie postupu a krásnych foto
alexdidi
Tak toto je aj moja láska na prvý pohľad.Úžasné,krásne!Iba tie lupienky nepoznám(nekupujem totiž žiadne čipsy),tak na ozdobu ich nahradím bielou redkvou a šampiňóny opečiem čerstvé,lebo ich mám radšej ako z konzervy.Už sa neviem dočkať,kedy ho pripravím.
valeri
No už je to aj moja láska :-)), okrem tých šampiňónov, ale tie možno vynechať, fakt výborné a krásne.
medovnicek
Adi veľmi pekne si ho nazdobila, priam láka na ponúknutie, narobila si mi chute
paveva
Gratulujem, pekná slnečnica, už je uložená. Dá sa tam pridať aj syr? Mám domáci.
helca103
Krásna slnečnica určite by sa dobre ujala aj na oslavách,tie lienočky sú tiež milé, @alexdidi super nápad tá redkovka
svetlana9
zaujalo, prispôsobím svojim schopnostiam aj možnostiam, vajíčka nebudem strúhať - ale nakrájam na tenké plátočky, syr strúhaný by mohla byť tiež jedna vrstva v tomto šalátiku. Už je uložený v KK. Díky moc.
hannah22
paráda a už sa teším na oslavu : manžel Jozef plus dcéra a zas bude niečo zaujímavé na stole, vďaka ...... :))
adkas
Dievcence , dakujem krasne za vsetky mile komentariky. Neviem kazdej odpovedat zlvlast, este sa tu neviem velmi pohybovat:(, ale ja nato casom pridem:)
takze: sampinony nedoporucujem dusene ( podla mojho skromneho nazoru zbytocne bude salat tazky) salat aj ked tam ide majoneza zakazdym iba velmi tenka vrtva, ma byt lahky masovo-sladko-kyselkavy. Nam tato kombinacia surovin velmi chutila ( a nielen nasej rodine). Vajicka doporucujem postruhat, aby sa pekne dal formovat ten kruh a dobre sa salat naberal na tanierik. Syr by celkom mohol byt. Tak asi tak nejako. Z mojich vlastnych skusenosti. Samozrejme kazdy si urobi tak, ako to jemu vyhovuje:) Nech sa vam dari a hlavne chuti. Dakujem.
sovka62
Ledva som dočítala a okamžite som si uložila. Takéto mám veľmi rada, nech sa aj oči najedia. Krásne.
alexdidi
Robila som tento šalátik a bol výborný.Krásne vyzerá a mal veľký úspech.Urobila som len malé úpravy,ktoré som pridala k "Poznámky k receptu" v domnení,že sú to iba poznámky k receptu v mojej kuchárskej knihe,ale objavilo sa to pri recepte.Sú to iba poznámky,ako mám nabudúce postupovať ja,tak dúfam,že sa autorka receptu neurazí.Ospravedlňujem sa a ďakujem za výborný recept.
frezia
Krasne, miesto lupienkov,pouzijem taktiez redkovku.
jeanine
nááádhera. šikula preveliká a ak použijem namiesto majonézy jogurt a namiesto lupienkov dám kúsky syra, môžem si dať aj ja :) naozaj krásne. Ďakujeme za recept
jerica
parádne , kukuricu nahradím čerstvým hráškom,ináč @ ukladám si, aby som si mohla pripomenúť. :-)
mramar
takéto inšpirácie sa vždy hodia - ukladám
diamontko
ja som robila s light majonezou a na spodok taniera a dookola som dala salatove listy a potom po obvode tej slnecnicky som dala na tenke kolieska nakrajane rajciny a je to super !! :)
manya
tento šalátik som robila už viackrát, každému chutil, pre kolegyne do práce som narobila do mističiek malé slnečnice, mali úspech, vďaka za výborný recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia