Zemiakový nákyp so šunkou

Autor receptu: marianna76

Recept mám z časopisu Dieťa - už aj 8 rokov. Zaujal ma lebo nevyzeral ako klasické francúzske zemiaky a nakoniec ani tak nechutí. Nám sa páči a máme ho radi.

4
porcie
12 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Nachystáme si: zemiaky vychladnuté,mlieko,vajco, šunku - ja som dala šunkovú salámu, syr
  2. Zemiaky očistíme, nakrájame na drobné kocky - použila som pretláčač a po 1,5 cm som zo zemiaka odkrajovala, aby boli menšie kocky. Salám som mala kúpený nakrájaný na kolieska , ten som poprekrajovala na malé štvorčeky. Premiešame spolu so zemiakmi. Pridáme nastrúhaný syr a mlieko, v ktorom bolo len vidličkou rozšľahané vajíčko, posolíme. Dobre premiešame.
  3. Do vymastenej zepekacej nádoby preložíme zmes a zarovnáme.
  4. Pripravenú zmes neprikrytú vložím do vyhriatej rúry. Po 40 minútách pri 180 stupňov C vyberiem a už len čakáme, aby rýchlo vychladla...