Zemiakový nákyp so šunkou
Autor receptu: marianna76
Recept mám z časopisu Dieťa - už aj 8 rokov. Zaujal ma lebo nevyzeral ako klasické francúzske zemiaky a nakoniec ani tak nechutí. Nám sa páči a máme ho radi.
4 porcie |
12 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Nachystáme si: zemiaky vychladnuté,mlieko,vajco, šunku - ja som dala šunkovú salámu, syr
- Zemiaky očistíme, nakrájame na drobné kocky - použila som pretláčač a po 1,5 cm som zo zemiaka odkrajovala, aby boli menšie kocky. Salám som mala kúpený nakrájaný na kolieska , ten som poprekrajovala na malé štvorčeky. Premiešame spolu so zemiakmi. Pridáme nastrúhaný syr a mlieko, v ktorom bolo len vidličkou rozšľahané vajíčko, posolíme.
Dobre premiešame.
- Do vymastenej zepekacej nádoby preložíme zmes a zarovnáme.
- Pripravenú zmes neprikrytú vložím do vyhriatej rúry. Po 40 minútách pri 180 stupňov C vyberiem a už len čakáme, aby rýchlo vychladla...