Zemiakový medovník plnený lekvárom (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Tento recept je pravdepodobne veľmi starý.Ja ho mám z knihy "Med a jeho využitie v domácnosti."Táto kniha bola vydaná v r.1970 a ja ju mám veľmi rada,lebo sú tam veľmi dobré rcp.Začína od medovníkov,cez rezy,polevy,krémy,kompoty,rôzne nápoje.Za tie koky som z nej odskúšala mnoho receptov a každý bol výborný. Občas tento využijem,ked sa mi zvýšia zemiačky od obeda a neviem na rýchlo čo z nimi tak urobím fajny koláčik.

30
porcií
15-20 minút
príprava
10-12 minút
na 160-170 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misky si dáme múku a všetký suroviny podľa receptu a vypracujeme cesto.
  2. Na doske ho ešte dobré vyhnetieme a rozdelíme na poly.
  3. Vyvaľkame vo veľkosti plechu a uložíme na výmasteny plech.Na cesto nanesieme roztierateľnú marmeládu a na ňu rovnomerne rozsypeme orechy.(plech je klasický veľký)
  4. Prykryjeme druhým platom.Dáme upiecť.
  5. Počas pečenia si vo vodnom kúpeli urobíme polevu.
  6. Poleva ,pekná hladka.
  7. Na upečený ešte horúci koláč vylejeme a rovnomerne jú rozotrieme.
  8. Vychladnúty koláč pokrajame.Tento koláčik je veľmi dobre si ho urobiť aj v predstihu,lebo tak skoro nevýsycha.Ak si robotu nepočítam tak tento koláč vyjde na 4-5 EUR podľa surovín.