Zemiakový koláč plnený kyslou kapustou a slaninou fotorecept
Foto: mamaoli
......zemiaky ma túto zimu akosi inšpirujú a tento koláč majú moji chlapi veeeeeľmi radi. Je to taká fajná večera :-).
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 veľké ks varené v šupke |
|
1 ks |
|
podľa potreby |
|
|
|
Plnka: | |
250 g |
|
125 g narezaná na hranolčeky |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Vychladnuté zemiaky uvarené v šupe si nastrúhame na jemno. Pridáme soľ, vajce a zmiešame. Postupne pridávame múku.....
-
2
.....až kým sa nedopracujeme k nie príliš tvrdému, ale ani príliš vláčnemu cestu. Necháme postáť.
-
3
Medzitým si udusíme kyslú kapustu . Na pár kvakách oleja si opražíme slaninu. Pridáme červenú papriku a tymián a ešte chvíľočku popražíme. Pozn.: Tymián v zime využíma pri varení veľmi často, keďže súčasne s antibakteriálnym účinkom podporuje vylučovanie vnútorných sekrétov a vykašliavanie.
-
4
Opraženú slaninu potom vmiešame do už uvarenej kapusty.
-
5
Z cesta vyvaľkáme plát (asi taký veľký ako keď pečiete makovník) a rovnomerne rozložíme kapustovo-slaninovú :-).
-
6
Stočíme, prenesieme na pekáč a šupneme do rúry.
-
7
Upečený, vychladnutý potom po korčuľovačke z chuti zbaštíme :-)....ako tento strapáčik. Dobrú chuť!
Myslím,že tvoj koláčik vyskúšam a pripomeniem si tak detské časy.