Zemiakový koláč plnený kyslou kapustou a slaninou (fotorecept)
Autor receptu: mamaoli
......zemiaky ma túto zimu akosi inšpirujú a tento koláč majú moji chlapi veeeeeľmi radi. Je to taká fajná večera :-).
4 porcie |
60 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Vychladnuté zemiaky uvarené v šupe si nastrúhame na jemno. Pridáme soľ, vajce a zmiešame. Postupne pridávame múku.....
- .....až kým sa nedopracujeme k nie príliš tvrdému, ale ani príliš vláčnemu cestu. Necháme postáť.
- Medzitým si udusíme kyslú kapustu . Na pár kvakách oleja si opražíme slaninu. Pridáme červenú papriku a tymián a ešte chvíľočku popražíme.
Pozn.: Tymián v zime využíma pri varení veľmi často, keďže súčasne s antibakteriálnym účinkom podporuje vylučovanie vnútorných sekrétov a vykašliavanie.
- Opraženú slaninu potom vmiešame do už uvarenej kapusty.
- Z cesta vyvaľkáme plát (asi taký veľký ako keď pečiete makovník) a rovnomerne rozložíme kapustovo-slaninovú :-).
- Stočíme, prenesieme na pekáč a šupneme do rúry.
- Upečený, vychladnutý potom po korčuľovačke z chuti zbaštíme :-)....ako tento strapáčik.
Dobrú chuť!