Zemiakový koláč plnený kyslou kapustou a slaninou (fotorecept)

Autor receptu: mamaoli

......zemiaky ma túto zimu akosi inšpirujú a tento koláč majú moji chlapi veeeeeľmi radi. Je to taká fajná večera :-).

4
porcie
60 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Vychladnuté zemiaky uvarené v šupe si nastrúhame na jemno. Pridáme soľ, vajce a zmiešame. Postupne pridávame múku.....
  2. .....až kým sa nedopracujeme k nie príliš tvrdému, ale ani príliš vláčnemu cestu. Necháme postáť.
  3. Medzitým si udusíme kyslú kapustu . Na pár kvakách oleja si opražíme slaninu. Pridáme červenú papriku a tymián a ešte chvíľočku popražíme. Pozn.: Tymián v zime využíma pri varení veľmi často, keďže súčasne s antibakteriálnym účinkom podporuje vylučovanie vnútorných sekrétov a vykašliavanie.
  4. Opraženú slaninu potom vmiešame do už uvarenej kapusty.
  5. Z cesta vyvaľkáme plát (asi taký veľký ako keď pečiete makovník) a rovnomerne rozložíme kapustovo-slaninovú :-).
  6. Stočíme, prenesieme na pekáč a šupneme do rúry.
  7. Upečený, vychladnutý potom po korčuľovačke z chuti zbaštíme :-)....ako tento strapáčik. Dobrú chuť!