Foto: glosterka
Tento recept som vymyslela pred Vianocami 2012. Mám rada zemiaky a ešte radšej špaldu :-). Tak som sa rozhodla dať tieto suroviny dokopy. Nemôžem Zobraziť celý popisTento recept som vymyslela pred Vianocami 2012. Mám rada zemiaky a ešte radšej špaldu :-). Tak som sa rozhodla dať tieto suroviny dokopy. Nemôžem vysmážané a roky som nemala zemiakové placky, pri ktorých mi krúti nosom..., tak aj preto vznikol tento receptík. Je to skvelá pochúťka nielen na večeru, ale aj na obed a prekvapíte ňou aj návštevu :-).
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Vychladnuté zemiaky nastrúhame najemno do hlbšej misky, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto. Cesto má veľmi dobrú konzistenciu a vynikajúco sa s ním pracuje.
- 2
Cesto navrstvíme na malý pekáčik (plech, formu...) vystlatý s papierom na pečenie a rozotrieme dlaňami, ktoré sme si namočili do vlažnej vody. Uhladíme stierkou.
- 3
Dáme upiecť do vyhriatej rúry na 200°C na cca 30-35 minút dovtedy, kým sa krásne do chrumkava vyfarbia kraje a vrch je jemne zlatistý. Vychladnuté nakrájame. Podávame ako obed, večeru alebo len takú chuťovku. Dobrú chuť, špaldopapajkovia :-).
- 4
Obmena: Môžme použiť aj celozrnnú špaldovú múku.
- 5
Obmena 2: Namiesto rasce, môžme dať do cesta sušené bylinky: majoránku, bazalku, provensálske bylinky... Chlebík bude mať zaujímavú a inú chuť. Ja som si robila včera (15.3.) s provensálskymi bylinkami a bola to zaujímavá chuť :-).
- 6
Tip pre celiatikov: Tento chlebík sa dá spraviť aj z bezlepkovej múky ;-)! Takto spravený chlebík skúšala moja známa z Prahy a pochvaľovala si ;-).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Je to zdravá mňamka.
Áno zemiakový chlebík je mňamka. :) Môj starký z Bánovej robí výborný ;)