Keď ostanú zemiaky z predchádzajúceho dňa a rozmýšľate , čo uvariť, skúste tieto knedlíčky, budú chutiť najmä deťom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 400 g, uvarené, prelisované |
|
| 400 g |
|
| 1 |
|
| , soľ |
|
| 1 mokka lyžička |
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
|
|
|
| podľa chuti |
|
| Na pomastenie: | |
|
|
|
| Príloha: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zemiaky zmiešame s tvarohom / pomer zemiakov a tvarohu sa nemusí dodržať/, osolíme, pridáme vajce a múku s PdP toľko, aby vzniklo vláčne cesto. Vyformujeme knedlíčky v priemere asi 4-5 cm...
-
2
... a zavárame ich do posolenej vriacej vody, varíme asi 8 minút.
-
3
Vyberieme ich na misu a dvoma vidličkami roztrhneme opatrne na polovice, aby unikla para. Polejeme roztopeným maslom,
-
4
Medzitým opražíme na panvici strúhanku dozlatista, pridáme mletú škoricu a kryštálový cukor ...
-
5
...posypeme guľky ...
-
6
....a podávame s prílohou podľa chuti. My sme dnes mali čerešňový džem.









Diskusia k receptu