Zemiakové trojhrany
Autor receptu: haston
Ďalší predpis od Eleny Krčméry-Smatkovej. Vždy mi veľmi chutili, dúfam, že aj vám budú.
Postup
- Zemiaky umyjeme a postavíme do vriacej slanej vody variť. Keď sú uvarené, scedíme ich a pretlačíme cez strojček na pretláčanie zemiakov. (Ja by som ich najprv zbavil šupky..)
- Necháme vychladnúť, pridáme soľ, žĺtky, vajce, múku, strúhaný oštiepok (dá sa použiť aj iný tvrdý syr), maslo a vymiesime na hladké cesto.
Rozvaľkáme na prst hrubo a pokrájame na malé trojhrany. Napanírujeme ich vo vajci a žemľových omrvinách a vypražíme do ružova v rozpálenom masle (prípadne v inom tuku).
- Podávame hneď po zhotovení.