Zemiakové trojhrany

Autor receptu: haston

Ďalší predpis od Eleny Krčméry-Smatkovej. Vždy mi veľmi chutili, dúfam, že aj vám budú.

5
porcií

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky umyjeme a postavíme do vriacej slanej vody variť. Keď sú uvarené, scedíme ich a pretlačíme cez strojček na pretláčanie zemiakov. (Ja by som ich najprv zbavil šupky..)
  2. Necháme vychladnúť, pridáme soľ, žĺtky, vajce, múku, strúhaný oštiepok (dá sa použiť aj iný tvrdý syr), maslo a vymiesime na hladké cesto. Rozvaľkáme na prst hrubo a pokrájame na malé trojhrany. Napanírujeme ich vo vajci a žemľových omrvinách a vypražíme do ružova v rozpálenom masle (prípadne v inom tuku).
  3. Podávame hneď po zhotovení.