Foto: diabambulka
Je veľmi veľa receptov na zemiakové šúľance a každý máme ten svoj obľúbený. Ja Vám dnes určite nepoviem žiadnu novinku, ale možno sa to Zobraziť celý popisJe veľmi veľa receptov na zemiakové šúľance a každý máme ten svoj obľúbený. Ja Vám dnes určite nepoviem žiadnu novinku, ale možno sa to bude hodiť niekomu kto má málo času, alebo ak niekto chcete vyčariť úsmev na tváry svojim detičkám. Ja som sa tento malý trik naučila od našej babky, ktorá vždy chce pre svoje vnúčatá mať po ruke či už zemiakové šúľance, alebo slivkové knedle:-))) ps: ja som nevedela že sa to dá aj takto skladovať a vlastne použiť ako polotovar.
Postup
-
1
Klasickým spôsobom urobíme šúľance, avšak ak ich máme veľa je tu možnosť odložiť si nejaké na inokedy, keď budeme mať málo času na varenie.
-
2
Šúľance riadne pomúčime , poprehadzujeme v rukách ako keď robíme rezance a nachystáme si nejakú tácku , alebo plech vhodný do mraziaka. Poukladáme na- v mojom prípade pomúčenú tácku a dôležité je aby ste ich mali poukladané vedľa seba aby sa nezlepili a šup s nimi do mraziaka
-
3
Po jednej hodine už máte polotovar hotový, jednoducho vyberiete, dáte do sáčkov a opäť do mraziaka. Výhodou je že máte to z domácich surovín žiadne eeečka a tým, že ste ich mali v mraze na začiatku oddelene, tak zmrzli a môžete si vybrať a uvariť len požadované množstvo bez problémov.
-
4
A tu je ten sľubovaný úsmev našich najmenších stravníkov:-)))
my tiez zamrazujeme na plechu, pyrohy, sulance...a posledne roky takym istym sposobom aj jahody!!!! inak by z toho bolo pyre este v mrazaku, clovek to po zamrznuti zosype z plechu do sakov a ked potrebuje, vezme si len tolko jahod, kolko chce.... hoci len par kuskov na rano do vlociek, do koktejlov... a ta senzacna chut, ako cerstve...len to treba skladovt dobre oddelene od mias a aromatickych potravin, aby jahody nechutili ako udenina...ale to iste nehovorim nijaku novinku :-) Inak, ja robim sulance z polohrubej, niekedy aj pomiesanej s hladkou mukou a posledne som dala aj trosku sody na prekyprenie a bolo to super!