Zemiakové osúšky

jokin - fotkajokin, 2. júla 2012
Zemiakové osúšky
Foto: jokin

Zostali mi uvarené zemiaky v šupke, tak som ich chcel nejako minúť. Vymyslel som tento recept. Rodine chutili, tak ho zverejňujem. Možno v týchto horúčavách dám tip na ľahkú večeru. Ja som k tomu podával vychladenú pochúťkovú smotanu a studené mlieko.

3-4
porcie

Suroviny

300 g
300 g
1 ks
200 ml
100 ml
1,5 KL
1 KL
1 KL
1 KL
1/2 kocky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zarobil som si kvások z kvasníc trošky cukru a 0.5 Dcl vody. Keď kvások nakysol, tak som zarobil cesto z múky, postrúhaných zemiakov a všetkých prísad. Cesto som nechal nakysnúť.

    Zemiakové osúšky - obrázok 1
  2. 2

    Cesto som potom vyváľal na 5-7mm hrúbku . Miskou som povykrajoval placky, ktoré som nechal znova trocha nakysnúť. Keď sa na nich začali objavovať na kysnuté kopčeky, začal som ich prikryté na suchej panvici piecť cca 3 minúty z jednej strany.

    Zemiakové osúšky - obrázok 2
  3. 3

    Už sa pečú. Určite by sa dali upiecť aj v trúbe na vy mastenom papieri, ale nechcel som zvyšovať teplo v aj tak rozhorúčenom byte.

    Zemiakové osúšky - obrázok 3

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
misalka, konzistenciu majú na povrchu ako lokše,vo vnútri sú trochu nadýchané a mäkšie ako lokše. Stou smotanou boli výborné a ľahšie sa šmýkali do bruška.
Chválim, musí to byť dobré, lebo tam nič zlé nejde: niečo medzi lokšami, zemiakovými plackami ...... žeby buchtami ....... ale veď to je jedno. A s kyslým mliekom to musí pasovať v týchto letných horúčavách každému.

Pridaj komentár k receptu: