Zemiakové osúšky

jokin - fotkajokin, 2. júla 2012
Zemiakové osúšky
Foto: jokin

Zostali mi uvarené zemiaky v šupke, tak som ich chcel nejako minúť. Vymyslel som tento recept. Rodine chutili, tak ho zverejňujem. Možno v Zobraziť celý popisZostali mi uvarené zemiaky v šupke, tak som ich chcel nejako minúť. Vymyslel som tento recept. Rodine chutili, tak ho zverejňujem. Možno v týchto horúčavách dám tip na ľahkú večeru. Ja som k tomu podával vychladenú pochúťkovú smotanu a studené mlieko.

3-4
porcie

Suroviny

300 g
300 g
1 ks
200 ml
100 ml
1,5 KL
1 KL
1 KL
1 KL
1/2 kocky




Postup

  1. 1

    Zarobil som si kvások z kvasníc trošky cukru a 0.5 Dcl vody. Keď kvások nakysol, tak som zarobil cesto z múky, postrúhaných zemiakov a všetkých prísad. Cesto som nechal nakysnúť.

    Zemiakové osúšky - obrázok 1
  2. 2

    Cesto som potom vyváľal na 5-7mm hrúbku . Miskou som povykrajoval placky, ktoré som nechal znova trocha nakysnúť. Keď sa na nich začali objavovať na kysnuté kopčeky, začal som ich prikryté na suchej panvici piecť cca 3 minúty z jednej strany.

    Zemiakové osúšky - obrázok 2
  3. 3

    Už sa pečú. Určite by sa dali upiecť aj v trúbe na vy mastenom papieri, ale nechcel som zvyšovať teplo v aj tak rozhorúčenom byte.

    Zemiakové osúšky - obrázok 3

Diskusia k receptu

mlsalka
noo taketo som veru este nejedla...aku to ma konzistenciu...su po upeceni tuhsie, suchsie alebo nadychane alebo ake? :-)
jokin
misalka, konzistenciu majú na povrchu ako lokše,vo vnútri sú trochu nadýchané a mäkšie ako lokše. Stou smotanou boli výborné a ľahšie sa šmýkali do bruška.
jokin
medulienka122, my sme to jedli ako samostatné jedlo. Na začiatku receptu je to napísané.
izabella929
dobré cez tieto horúčavy.-.) iba vodu a suchý chlieb...dnes máme u nás zase 38 st. na skapanie...
mlsalka
noo tak to by som si potom dala. placickove, osuchoidne veci mam rada :-))
martamm
vyzerá to mňamkovo, určite ich upečiem, trebárs ako prílohu k hustej polievke...
hubata
Chválim, musí to byť dobré, lebo tam nič zlé nejde: niečo medzi lokšami, zemiakovými plackami ...... žeby buchtami ....... ale veď to je jedno. A s kyslým mliekom to musí pasovať v týchto letných horúčavách každému.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia