Foto: jokin
Zostali mi uvarené zemiaky v šupke, tak som ich chcel nejako minúť. Vymyslel som tento recept. Rodine chutili, tak ho zverejňujem. Možno v Zobraziť celý popisZostali mi uvarené zemiaky v šupke, tak som ich chcel nejako minúť. Vymyslel som tento recept. Rodine chutili, tak ho zverejňujem. Možno v týchto horúčavách dám tip na ľahkú večeru. Ja som k tomu podával vychladenú pochúťkovú smotanu a studené mlieko.
porcie
Postup
-
1
Zarobil som si kvások z kvasníc trošky cukru a 0.5 Dcl vody. Keď kvások nakysol, tak som zarobil cesto z múky, postrúhaných zemiakov a všetkých prísad. Cesto som nechal nakysnúť.
-
2
Cesto som potom vyváľal na 5-7mm hrúbku . Miskou som povykrajoval placky, ktoré som nechal znova trocha nakysnúť. Keď sa na nich začali objavovať na kysnuté kopčeky, začal som ich prikryté na suchej panvici piecť cca 3 minúty z jednej strany.
-
3
Už sa pečú. Určite by sa dali upiecť aj v trúbe na vy mastenom papieri, ale nechcel som zvyšovať teplo v aj tak rozhorúčenom byte.
Diskusia k receptu