Zemiakové klobásky

luss44 - fotkaluss44, 21. septembra 2013
Zemiakové klobásky
Foto: luss44

Tento recept som našla na nete už dávnejšie, dnes som sa rozhodla že ho vyskúšam. Včera sme varili údené rebrá a mäsko sa mi akurát hodilo na túto dobrotu.

60 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

1 kg varené v šupke
250 g
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvarené a vychladnuté zemiaky postrúhame najemno, pridáme vajcia, soľ a múku /hrubú alebo polohrubú/ a vypracujeme cesto, múku pridávame podľa potreby, aby sa cesto nelepilo. Rozvaľkáme, pokrájame na pásy, posypeme údeným mäsom pokrájaným na drobno, posypeme mletým čiernym korením a mletou paprikou.

    Zemiakové klobásky - obrázok 1
  2. 2

    Zrolujeme a stočíme do tvaru slimáka

    Zemiakové klobásky - obrázok 2
  3. 3

    asi takto

    Zemiakové klobásky - obrázok 3
  4. 4

    Keďže jedna z mojich dcér nemá rada údené mäso, niektoré pásy si naplnila pokrájanou klobásou, tú ľúbi :)

    Zemiakové klobásky - obrázok 4
  5. 5

    Slimáky poukladáme na pomastený plech, potrieme masťou, ja som mala kačaciu tak som použila tú, pečieme na 170°C cca 30-40 min.

    Zemiakové klobásky - obrázok 5
  6. 6

    A keďže druhá z mojich dcér nemá rada ani údené mäso a ani klobásy, pre ňu som zo zvyšného cesta uvaľkala také hrubšie lokše. Všetkým podľa chuti :)

    Zemiakové klobásky - obrázok 6

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
.....hm...no čo dodať,že by som bola rada,keby boli tu predo mnou super nápad uložené a už sa teším,keď to vyskúšam 1*****
@luss44 , a teraz to bude možno vyzerať čudne, ale ani toto som ešte nevidela a veľmi sa mi páči ten nápad s "klobásami" zemiakovými... takéto máme radi, ku kyslým polievka dokonalé, aj len tak chrumkať... chválim, ukladám a opäť plný počet 5*, šikulka si veľká :)
@luss44 , hned som dala hviezdy, všetko podľa mojich, našich chuti, nevidela,nepostrehla som tu tvoj recept, síce uložím, ale v pamäti zostáva, urobím určite

Pridaj komentár k receptu: