Zemiakové klobásky

luss44 - fotkaluss44, 21. septembra 2013
Zemiakové klobásky
Foto: luss44

Tento recept som našla na nete už dávnejšie, dnes som sa rozhodla že ho vyskúšam. Včera sme varili údené rebrá a mäsko sa mi akurát hodilo na túto dobrotu.

60 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

1 kg varené v šupke
250 g
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvarené a vychladnuté zemiaky postrúhame najemno, pridáme vajcia, soľ a múku /hrubú alebo polohrubú/ a vypracujeme cesto, múku pridávame podľa potreby, aby sa cesto nelepilo. Rozvaľkáme, pokrájame na pásy, posypeme údeným mäsom pokrájaným na drobno, posypeme mletým čiernym korením a mletou paprikou.

    Zemiakové klobásky - obrázok 1
  2. 2

    Zrolujeme a stočíme do tvaru slimáka

    Zemiakové klobásky - obrázok 2
  3. 3

    asi takto

    Zemiakové klobásky - obrázok 3
  4. 4

    Keďže jedna z mojich dcér nemá rada údené mäso, niektoré pásy si naplnila pokrájanou klobásou, tú ľúbi :)

    Zemiakové klobásky - obrázok 4
  5. 5

    Slimáky poukladáme na pomastený plech, potrieme masťou, ja som mala kačaciu tak som použila tú, pečieme na 170°C cca 30-40 min.

    Zemiakové klobásky - obrázok 5
  6. 6

    A keďže druhá z mojich dcér nemá rada ani údené mäso a ani klobásy, pre ňu som zo zvyšného cesta uvaľkala také hrubšie lokše. Všetkým podľa chuti :)

    Zemiakové klobásky - obrázok 6
Recept je zaradený do kategórií:
Údené mäso, Múčne jedlá, Slané chuťovky

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
To je dobrý nápad. Podobné mäskovým knedľám, ale pečené a v inom tvare. Páči sa mi tvoj recept:-)