Foto: luss44
Tento recept som našla na nete už dávnejšie, dnes som sa rozhodla že ho vyskúšam. Včera sme varili údené rebrá a mäsko sa mi Zobraziť celý popisTento recept som našla na nete už dávnejšie, dnes som sa rozhodla že ho vyskúšam. Včera sme varili údené rebrá a mäsko sa mi akurát hodilo na túto dobrotu.
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Uvarené a vychladnuté zemiaky postrúhame najemno, pridáme vajcia, soľ a múku /hrubú alebo polohrubú/ a vypracujeme cesto, múku pridávame podľa potreby, aby sa cesto nelepilo. Rozvaľkáme, pokrájame na pásy, posypeme údeným mäsom pokrájaným na drobno, posypeme mletým čiernym korením a mletou paprikou.
-
2
Zrolujeme a stočíme do tvaru slimáka
-
3
asi takto
-
4
Keďže jedna z mojich dcér nemá rada údené mäso, niektoré pásy si naplnila pokrájanou klobásou, tú ľúbi :)
-
5
Slimáky poukladáme na pomastený plech, potrieme masťou, ja som mala kačaciu tak som použila tú, pečieme na 170°C cca 30-40 min.
-
6
A keďže druhá z mojich dcér nemá rada ani údené mäso a ani klobásy, pre ňu som zo zvyšného cesta uvaľkala také hrubšie lokše. Všetkým podľa chuti :)
Diskusia k receptu