Zemiakové klobásky

Autor receptu: luss44

Tento recept som našla na nete už dávnejšie, dnes som sa rozhodla že ho vyskúšam. Včera sme varili údené rebrá a mäsko sa mi akurát hodilo na túto dobrotu.

60 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Postup

  1. Uvarené a vychladnuté zemiaky postrúhame najemno, pridáme vajcia, soľ a múku /hrubú alebo polohrubú/ a vypracujeme cesto, múku pridávame podľa potreby, aby sa cesto nelepilo. Rozvaľkáme, pokrájame na pásy, posypeme údeným mäsom pokrájaným na drobno, posypeme mletým čiernym korením a mletou paprikou.
  2. Zrolujeme a stočíme do tvaru slimáka
  3. asi takto
  4. Keďže jedna z mojich dcér nemá rada údené mäso, niektoré pásy si naplnila pokrájanou klobásou, tú ľúbi :)
  5. Slimáky poukladáme na pomastený plech, potrieme masťou, ja som mala kačaciu tak som použila tú, pečieme na 170°C cca 30-40 min.
  6. A keďže druhá z mojich dcér nemá rada ani údené mäso a ani klobásy, pre ňu som zo zvyšného cesta uvaľkala také hrubšie lokše. Všetkým podľa chuti :)