Zemiakové klobásky
Autor receptu: luss44
Tento recept som našla na nete už dávnejšie, dnes som sa rozhodla že ho vyskúšam. Včera
sme varili údené rebrá a mäsko sa mi akurát hodilo na túto dobrotu.
60 minút príprava |
45 minút na 170 °C |
Postup
- Uvarené a vychladnuté zemiaky postrúhame najemno, pridáme vajcia, soľ a múku /hrubú alebo polohrubú/ a vypracujeme cesto, múku pridávame podľa potreby, aby sa cesto nelepilo. Rozvaľkáme, pokrájame na pásy, posypeme údeným mäsom pokrájaným na drobno, posypeme mletým čiernym korením a mletou paprikou.
- Zrolujeme a stočíme do tvaru slimáka
- asi takto
- Keďže jedna z mojich dcér nemá rada údené mäso, niektoré pásy si naplnila pokrájanou klobásou, tú ľúbi :)
- Slimáky poukladáme na pomastený plech, potrieme masťou, ja som mala kačaciu tak som použila tú, pečieme na 170°C cca 30-40 min.
- A keďže druhá z mojich dcér nemá rada ani údené mäso a ani klobásy, pre ňu som zo zvyšného cesta uvaľkala také hrubšie lokše. Všetkým podľa chuti :)