Zemiakové čipsy zdravšie (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

Viem,viem,čím zdravšie tým menej chutné,aspoň niekedy aj pre mňa.Ale dá sa aj takto :-)

5 minút
príprava
20 minút
na 210 °C

Postup

  1. Zemiaky podľa množstva konzumentov olúpem,umyjem,nakrájam...
  2. ...premyjem v studenej vode 3x ,aby som ich zbavila škrobu,dám na sitko odkvapkať, poutieram v utierke,dám na väčšiu misu,trocha osolím,premiešam,niekedy pridám rascu ,rovnomerne rozložím na plech s pečiacim papierom a dám do vyhriatej rúry na 210 °C. Sledujem farbu,ak už ružovejú,otočím....
  3. ...a ak nespálim,o chvíľu degustujem.V oleji vyprážené mi chutia viac,ale aj zdravšia varianta sa dá vychutnať.Môžu sa pokvapkať ochuteným bylinkovým maslom,či olivovým olejom.
  4. Včera som bola v Poprade a posielam Vám túto fotku prekrásnych Tatier s nádhernou modrou oblohou.
  5. A ešte blednúci mesiac,ustupujúci nádhernému dňu s modrou oblohou a také dni želám aj vám,tak krásne babie leto :-)