Zemiaková paštéta

Autor receptu: redakcia

6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke s rascou a soľou. Vychladnuté olúpeme a nakrájame na plátky. Špenát pripravíme podľa návodu na obale, umyté a osušené bylinky jemne nasekáme. Vymastíme obdĺžnikovú paštétovú formu. Vajcia rozšľaháme s kyslou smotanou, koreniami a soľou. Zmiešame špenát, bylinky a 2/3 nastrúhaného syra.
  2. Formu striedavo plníme vrstvou zemiakov, špenátu a každú vrstvu polievame ochutenými vajcami. Formu vložíme do vodného kúpeľa a pečieme pri teplote 180 °C.
  3. Pred dopečením posypeme povrch zvyšným syrom, chvíľu zapečieme a dáme vychladnúť.