Zemiaková paštéta
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
30 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup- Zemiaky uvaríme v šupke s rascou a soľou. Vychladnuté olúpeme a nakrájame na plátky. Špenát pripravíme
podľa návodu na obale, umyté a osušené bylinky jemne nasekáme. Vymastíme obdĺžnikovú paštétovú formu. Vajcia rozšľaháme s kyslou smotanou, koreniami a soľou. Zmiešame špenát, bylinky a 2/3 nastrúhaného syra.
- Formu striedavo plníme vrstvou zemiakov, špenátu a každú vrstvu polievame ochutenými vajcami. Formu vložíme do vodného kúpeľa a pečieme pri teplote 180 °C.
- Pred dopečením posypeme povrch zvyšným syrom, chvíľu zapečieme a dáme vychladnúť.
|