Zemiaková kaša s batátom - pepito mash potatos fotorecept

sracz - fotkasracz, 11. októbra 2015
Zemiaková kaša s batátom - pepito mash potatos (fotorecept)
Foto: sracz

Nápad skombinovať klasické zemiaky so sladkými (batatas) vznikol sporadicky. Suseda sa mojej lepšej ½ posťažovala, že jej 3 ročná dcérka a 4 ročný synček, Zobraziť celý popisNápad skombinovať klasické zemiaky so sladkými (batatas) vznikol sporadicky. Suseda sa mojej lepšej ½ posťažovala, že jej 3 ročná dcérka a 4 ročný synček, nechcú jesť zemiakovú kašu. Medzi nami, by v jej prevedení nechutila ani mne. Pripravuje ju totiž z neolúpaných zemiakov. Deti susedovcov ma majú rady, získal som si ich našimi gaštanami (mliečnou čokoládou) a ich psy taktiež, tie sa idú zblázniť za tenisovými loptičkami. Realizácia bodkovanej zemiakovej kaše (Pepito mash potatos) zvíťazila!

4÷6
porcie
12÷15 minút
príprava
100÷120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 200-1 500 g vačšie
250-333 g veľký
4-6 PL čerstvé
podľa chuti g
125 ml čerstvé horúce
125 ml teplá
Príloha:
podľa možností ks




Postup

  1. 1

    toto všetko som potreboval

    Zemiaková kaša s batátom - pepito mash potatos (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    tri „dvojpäsťové“ olúpané zemiaky a jeden veľký umytý „batát“ aj s kožou som dal uvariť; zemiaky som osolil, popučil, pridal dobrú polovicu masla, prešľahal (rukou vyzbrojenou „pučiakom“), zalial horúcou mliečno_šľahačkovou emulziou a opäť, ale teraz už „zúrivo“ vyšľahal až do peny; na záver som ľahko, opatrne a nežne vmiešal kocky olúpaného „batátu“ (vytvoril som ich drôtenou mriežkou na varené zemiaky)

    Zemiaková kaša s batátom - pepito mash potatos (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    no a hotovo, ide sa jesť

    Zemiaková kaša s batátom - pepito mash potatos (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    bodkované zemiakové pyrè som servíroval s klasicky uduseným perkeltom z dolnej časti (lýtok) kuracích stehien

    Zemiaková kaša s batátom - pepito mash potatos (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    tentoraz na cibuli, šalotke a cesnaku, samozrejme s pokrájanými zelerovými stonkami, orestovanými na 2 PL masti a dvoch PL kukuričného oleja; ochutil som ho jednoducho soľou, korením na kuracie mäso, čMČK a mletou sladkou paprikou

    Zemiaková kaša s batátom - pepito mash potatos (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ozdobené „adidaskou“ z čerstvého romain šalátu, to na tanieri vyzeralo takto; deti doprevádzané Blackim a Braunim (dnes dostali chrupavky a kože z kuracích kostí, ja som svoje zjedol) s obľubou chodia „koštovať“ naše jedlá a nikdy nezabudnú spôsobne „Frankie uncle_mu“ poďakovať! Doprial by som Vám vidieť tých čvogľov, ako sa mocovali s veľkými lyžicami keď jedli „pepito mash potatos“ s mäsom na rúčke!

    Zemiaková kaša s batátom - pepito mash potatos (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

patroveckypitrs
Teda milý @sracz komu česť tomu aj veľká sláva, toto aj ja strašné ľúbim. To je už vyšší 5* level. Aj ten bager zo zahnutým koncom by som na to použil.
jozka2
Ty by si mal dostat od varecha.sk rad zlatej varesky za tvoje perfektne a precizne prevedenie kazdeho jedla.
marikafil
krásny recept. to by ma teda nenapadlo kombinovať zemiaky s batátmi, ale toto rozhodne vyskúšam!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia