Foto: betka33
Veľmi chutná a zdravá náhrada za mäsové rezne i pre tých čo neveria , že veg. rezeň môže byť chutný, treba raz vyskúšať a Zobraziť celý popisVeľmi chutná a zdravá náhrada za mäsové rezne i pre tých čo neveria , že veg. rezeň môže byť chutný, treba raz vyskúšať a môže byť , že raz źa čas prestriedate tie rezne pôvodné za tieto. Sú pokvapkané citr. šťavou, tak tí čo nemajú radi zelerovú chuť budú prekvapení aká je lahodná potom chuť takto upraveného zeleru.
porcie
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Očistenú bulvu zeleru si nakrájame na veľké kolieska - asi 1 cm hrubé. Pokvapkáme ho citr. šťavou, hneď si ho osolíme a posypeme málo vegetou, čiernym korením a polejeme oliv.olejom , nie veľa. Následne to celé spolu poroztierame tak, aby sa všetky ingediencie spojili. Necháme 10 min. marinovať.Ja som dala takto pripravené rezne do rúry dusiť, bez vody, na 10 min. Oni pustia šťavu, tak po ich vybratí , musíme tú šťavu odliať, ja som ju použila do polievky zeleninovej. Potom posypeme každý kúsok čer. sypkou paprikou, môže byť aj trošku štipľavou a syrom a dáme do rúry zapiecť na 160 st. asi tak 10 min, aby bol syr na zlatisto opečený.Každý ale podľa svojej rúry nech sa orientuje.
-
2
Ako prílohu som použila krokety zemiakové pečené a zemiaky varené, cviklu varenú vykrojenú do tvaru srdiečka, brokolicu dusenú, a omáčka sa hodí napr. chrenová- ale môže byť akákoľvek.
Diskusia k receptu