Zelerové hranolky

kucharpepe - fotkakucharpepe, 23. marca 2014

Námet na toto jedlo mám od manželky, ktorá dostala jedného večera veľmi silnú chuť na zdravé hranolky.. :)

2
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

1 ks
3 PL
1 štipka

Postup

  1. 1

    Zeler umyjeme, očistíme a nakrájame na hranolky.

  2. 2

    Na rozpálenej panvici opražíme na olivovom oleji do zlatista. Cca 5 min

  3. 3

    Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

finczi
Toto určite vyskúšam! Zeler mám veľmi rada, hlavne jeho vôňu!
mijaita
Prohozene hladkou moukou se lepe usmazi a jsou krupave.
gordonko
...a mala chuť iba na zelerové hranolky ???? tiež som si v poslednej dobe oblúbil zeler ....len by mohol byť lacnejší
dara2112
urcite vyskusam, len sa mi to nezda ktovie ako zdrave - vysmazene v oleji a keby som poprasila mukou-napad mijaita tak dostaneme nie zdrave hranolky ale kaloricku bombu.Neskusali ste to niekto piect v rure?Pekny den prajem
jozka2
no hranolky su hranolky s tym sa neda nic robit,kazda verzia je kaloricka bomba,ale poprasene mukou maju naozaj fantasticku chut,ja ich po upeceni este pokvapkam citr.stavou no mna.Tie zelerove musia byt vyborne.
jozka2
este by som dodala,hranolky peciem inac tak,ze ich opeciem ,vyberiem na servitku, opeciem dalsie a tie predchodze opeciem znovu cize su 2x pecene,maju vybornu chut.
francuzska1
@dara2112 sa pytala, ze ci to nemoze byt v rure.. Ano moze, ja ich robievam v rure, a nedavam olivovy ale lyzicku kokosoveho oleja, mne to chuti viac prave takto... a aj menej mastne mi to pride;-)
v minulosti som ich piekla na panvici.. aj tak aj tak su chutne, a to ja osobne zeler nemam moc v oblube.. a mne sa ten tip od @mijata paci, vyskusam;-)
vladkaku
... no ale je to na chudnutie dobréééé (podľa Mačingovej), namiesto zemiakových, tá troška olivového oleja je fajn, najmä keď je olivový...no a chlapi - veď viete :-))) na čo...
kucharpepe
S tou múkou to nieje zlý nápad, ale sú to isto sú to kalórie navyše.. Hranolky sú výborné kým sú čerstvé a teplé.. Akonáhle vychladnú, tak sa to neda jest :D

Zaujímavé video z archívu TV Varecha