Zelerová nátierka

Autor receptu: janocka84

Objavujem vo svojej kuchyni zeler a je fajn zistiť, že nie je vhodný len do vývaru. Tento týždeň majú deti v našej škole týždeň zeleniny a tak som sa nechala inšpirovať a urobila túto dobrotu.

10 minút
príprava

Postup

  1. Zeler očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Nastrúhame rovnaké množstvo tvrdého syra. Cesnak očistíme, pretlačíme, pridáme kukuricu a všetko spolu zmiešame.
  2. Primiešame mäkké maslo, majonézu a smotanu a dochutíme soľou. Nátierka výborne chutí s paradajkou.
  3. tip na zelerovú prílohu k mäsu: Kedže zeler je veľmi zdravý, ponúkam aj túto variantu ako ho jesť. Zeler očistíme a pokrájame na štvrtiny a tie nakrájame na tenšie plátky. Mrkvu tiež očistíme a nakrájame na rovnako tenké plátky. Na troške oleja restujeme do polomäkka. Potom pridáme šťavu z pol citróna a restujeme do zlatohneda. Je to výborne k mäsu s nejakou omáčkou.