Zeleninový quiche

Autor receptu: maggi

Komerčný recept

4-5
porcie
35 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zo 100 g zmäknutého masla a hladkej múky vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chlade pol hodiny odpočinúť.
  2. Medzitým prepolíme paradajky, šampiňóny rozštvrtíme a orestujeme na oleji. Zo smotany, mlieka a vajec pripravíme zálievku tak, že všetko premiešame a dochutíme vegetou. Koláčovú formu vytrieme maslom a vysypeme múkou.
  3. Cesto vyberieme z fólie a rozvaľkáme valčekom na výšku cca 3 – 4 cm. Plát opatrne presunieme na formu a podľa nej vytvarujeme. Zvyšné cesto odkrojíme. Teraz na koláč nakladieme suroviny, zalejeme zálievkou, posypeme hrubo nastrúhaným syrom a dáme zapiecť na 35 minút pri 180 °C. Hotový koláč vyberieme z rúry a necháme mierne vychladnúť.
  4. <b>Tip:</b> Skvele chutí aj studený.