Blížia sa Veľkonočné sviatky, už za mesiac, s ich tradičnými dňami a pre ne charakteristrickým pôstom. Ja mám rada z tohto pohľadu Zelený štvrtok, Zobraziť celý popisBlížia sa Veľkonočné sviatky, už za mesiac, s ich tradičnými dňami a pre ne charakteristrickým pôstom. Ja mám rada z tohto pohľadu Zelený štvrtok, ktorý nemusí byť vždy len "špenátový". Mám rada všetku zelenolistovú zeleninu, tak "hádžem do placu" medzi Varecháčov ľahký, diétny , zelený prívarok.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
100 g mladý tmavozelený |
|
100 g mladá |
|
50 g /aj mrazená/ |
|
1 veľký |
|
1 väčšia |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
kúsok |
|
1/2 KL |
|
1/2 KL |
|
1/3 KL |
|
trochu |
|
Postup
-
1
Triticale namočíme na 12 hodín, zlejeme.
- 2
Na drobno nakrájanú cibuľu speníme na rozohriatom oleji a masle.
- 3
Kapustu a kel pokrájame na kratšie pásiky a spolu s obilninou necháme mierne zvädnúť na spenenej cibuli.
- 4
Zalejeme asi 0,7l predhriatej vody, osolíme, okoreníme a varíme 30 minút.
- 5
Fazuľku pokrájame na 1cm dlhé kúsky, zemiak dobre umyjeme, necháme v šupe a pokrájame na malé kocky.
- 6
Túto zeleninu po 30 minútach pridáme k udusenej zeleninovej mase a varíme ešte 10 minút. Ak sa vyparí viac vody, trochu dolejeme.
- 7
Nakoniec zaprášime sójovou múkou a necháme prejsť varom asi 3 minúty.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu