Zeleninový prívarok Envirolunček

nonna - fotkanonna, 9. marca 2012

Blížia sa Veľkonočné sviatky, už za mesiac, s ich tradičnými dňami a pre ne charakteristrickým pôstom. Ja mám rada z tohto pohľadu Zelený štvrtok, Zobraziť celý popisBlížia sa Veľkonočné sviatky, už za mesiac, s ich tradičnými dňami a pre ne charakteristrickým pôstom. Ja mám rada z tohto pohľadu Zelený štvrtok, ktorý nemusí byť vždy len "špenátový". Mám rada všetku zelenolistovú zeleninu, tak "hádžem do placu" medzi Varecháčov ľahký, diétny , zelený prívarok.

2
porcie
7 minút
príprava
47 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g mladý tmavozelený
100 g mladá
50 g /aj mrazená/
1 veľký
1 väčšia
1 PL
2 PL
1 ČL
kúsok
1/2 KL
1/2 KL
1/3 KL
trochu




Postup

  1. 1

    Triticale namočíme na 12 hodín, zlejeme.

  2. 2

    Na drobno nakrájanú cibuľu speníme na rozohriatom oleji a masle.

  3. 3

    Kapustu a kel pokrájame na kratšie pásiky a spolu s obilninou necháme mierne zvädnúť na spenenej cibuli.

  4. 4

    Zalejeme asi 0,7l predhriatej vody, osolíme, okoreníme a varíme 30 minút.

  5. 5

    Fazuľku pokrájame na 1cm dlhé kúsky, zemiak dobre umyjeme, necháme v šupe a pokrájame na malé kocky.

  6. 6

    Túto zeleninu po 30 minútach pridáme k udusenej zeleninovej mase a varíme ešte 10 minút. Ak sa vyparí viac vody, trochu dolejeme.

  7. 7

    Nakoniec zaprášime sójovou múkou a necháme prejsť varom asi 3 minúty.

Diskusia k receptu

nonna
Dík Kuchtička, ozaj je ľahučký, nezaťaží a ešte sa dá na ňom aj pochutiť. Astheart už odpoveď obšírnu dostala od Vierky, ktorej touto cestou vďaka za pohotovosť.
ethanel
Tak to je zaujimavy recept ... skoda ze moja zena je celiaticka ... musel by som vynechat Triticale ale inac zaujimave
nonna
Díííííííííííííííííííky za ocenenie! Kľudne sa dá Triticale vynechať alebo nahradiť ovsenými vločkami, možno by neboli zlé ani mladé vlašské orechy. Ovšem aj bez všetkého je to JEDITEĽNÉ. Jarnovonnoslnečný deň!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia