Zeleninový prívarok Envirolunček

Autor receptu: nonna

Blížia sa Veľkonočné sviatky, už za mesiac, s ich tradičnými dňami a pre ne charakteristrickým pôstom. Ja mám rada z tohto pohľadu Zelený štvrtok, ktorý nemusí byť vždy len "špenátový". Mám rada všetku zelenolistovú zeleninu, tak "hádžem do placu" medzi Varecháčov ľahký, diétny , zelený prívarok.

2
porcie
7 minút
príprava
47 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Triticale namočíme na 12 hodín, zlejeme.
  2. Na drobno nakrájanú cibuľu speníme na rozohriatom oleji a masle.
  3. Kapustu a kel pokrájame na kratšie pásiky a spolu s obilninou necháme mierne zvädnúť na spenenej cibuli.
  4. Zalejeme asi 0,7l predhriatej vody, osolíme, okoreníme a varíme 30 minút.
  5. Fazuľku pokrájame na 1cm dlhé kúsky, zemiak dobre umyjeme, necháme v šupe a pokrájame na malé kocky.
  6. Túto zeleninu po 30 minútach pridáme k udusenej zeleninovej mase a varíme ešte 10 minút. Ak sa vyparí viac vody, trochu dolejeme.
  7. Nakoniec zaprášime sójovou múkou a necháme prejsť varom asi 3 minúty.