Zeleninový prívarok Envirolunček
Autor receptu: nonna
Blížia sa Veľkonočné sviatky, už za mesiac, s ich tradičnými dňami a pre ne charakteristrickým pôstom. Ja mám rada z tohto pohľadu Zelený štvrtok, ktorý nemusí byť vždy len "špenátový". Mám rada všetku zelenolistovú zeleninu, tak "hádžem do placu" medzi Varecháčov ľahký, diétny , zelený prívarok.
2 porcie |
7 minút príprava |
47 minút tepelná úprava |
Postup
- Triticale namočíme na 12 hodín, zlejeme.
- Na drobno nakrájanú cibuľu speníme na rozohriatom oleji a masle.
- Kapustu a kel pokrájame na kratšie pásiky a spolu s obilninou necháme mierne zvädnúť na spenenej cibuli.
- Zalejeme asi 0,7l predhriatej vody, osolíme, okoreníme a varíme 30 minút.
- Fazuľku pokrájame na 1cm dlhé kúsky, zemiak dobre umyjeme, necháme v šupe a pokrájame na malé kocky.
- Túto zeleninu po 30 minútach pridáme k udusenej zeleninovej mase a varíme ešte 10 minút. Ak sa vyparí viac vody, trochu dolejeme.
- Nakoniec zaprášime sójovou múkou a necháme prejsť varom asi 3 minúty.