Foto: kukulienka71
Riešila som dilemu,čo dobrého dnes navarím.Mala som hovädzie predné,cukinu,čerstvé šampiňóny,karfiol a zbytok knedle.Tak som uvarila hovädzí vývar s niťovkami,ako teplé predjedlo som dala Zobraziť celý popisRiešila som dilemu,čo dobrého dnes navarím.Mala som hovädzie predné,cukinu,čerstvé šampiňóny,karfiol a zbytok knedle.Tak som uvarila hovädzí vývar s niťovkami,ako teplé predjedlo som dala zeleninovo-hubový nákyp a hlavný chod bolo varené mäso z polievky s hubovou omáčkou a knedľou.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Očistený a umytý karfiol dáme variť do osolenej vody do polomäkka.Scedíme ho a popučíme.
-
2
Cibuľu a mrkvu očistíme,nakrájame a na kúsku masla na malom plameni opekáme asi 5 min.
-
3
Očistené šampiňóny pokrájame na drobno,cukinu postrúhame na hrubo,všetky vyššie spomínané suroviny spolu zmiešame,okoreníme.
-
4
Žĺtky vymiešame s maslom do penista
-
5
pridáme ich k mase,premiešame a prisypeme múku
-
6
Primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh,môžeme ešte osoliť.
-
7
navrstvíme do hlbšieho plechu alebo zapekacej misy,ktoré sme vytreli tukom a vysypali múkou.Zarovnáme a uložíme do rúry vyhriatej na 180°C.
-
8
Pečieme do červena,ak sa okraje oddeľujú od plechu,je to hotové.Ja som piekla na plechu s manžetou,tu je už odopnutá.Ak dáte menšiu nádobu,bude nákyp vyšší:-)
-
9
Toto bola naša polievka,jej postup nedávam,je tu viac receptov na kvalitný hovädzí vývar
-
10
a k varenému mäsku bola knedľa a omáčka z čerstvých húb.
výborné predjedlo.
nádherná číra vynikajúca polievka - vývar spieva aj niťovky.
a ešte aj šetrnosť - dokonale využité hovädzie z polievky :-)
vynikajúca zostava, zaslúžených 5*****