Zeleninovo-hubový nákyp fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 1. februára 2014

Riešila som dilemu,čo dobrého dnes navarím.Mala som hovädzie predné,cukinu,čerstvé šampiňóny,karfiol a zbytok knedle.Tak som uvarila hovädzí vývar s niťovkami,ako teplé predjedlo som dala zeleninovo-hubový nákyp a hlavný chod bolo varené mäso z polievky s hubovou omáčkou a knedľou.

10
porcií
20 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
6-7 ks
0,5 ks
1 ks
0,5 ks
6 PL
5 dkg
2 ks
 na vymastenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistený a umytý karfiol dáme variť do osolenej vody do polomäkka.Scedíme ho a popučíme.

    Zeleninovo-hubový nákyp (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu a mrkvu očistíme,nakrájame a na kúsku masla na malom plameni opekáme asi 5 min.

    Zeleninovo-hubový nákyp (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Očistené šampiňóny pokrájame na drobno,cukinu postrúhame na hrubo,všetky vyššie spomínané suroviny spolu zmiešame,okoreníme.

    Zeleninovo-hubový nákyp (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Žĺtky vymiešame s maslom do penista

    Zeleninovo-hubový nákyp (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridáme ich k mase,premiešame a prisypeme múku

    Zeleninovo-hubový nákyp (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh,môžeme ešte osoliť.

    Zeleninovo-hubový nákyp (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    navrstvíme do hlbšieho plechu alebo zapekacej misy,ktoré sme vytreli tukom a vysypali múkou.Zarovnáme a uložíme do rúry vyhriatej na 180°C.

    Zeleninovo-hubový nákyp (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pečieme do červena,ak sa okraje oddeľujú od plechu,je to hotové.Ja som piekla na plechu s manžetou,tu je už odopnutá.Ak dáte menšiu nádobu,bude nákyp vyšší:-)

    Zeleninovo-hubový nákyp (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Toto bola naša polievka,jej postup nedávam,je tu viac receptov na kvalitný hovädzí vývar

    Zeleninovo-hubový nákyp (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    a k varenému mäsku bola knedľa a omáčka z čerstvých húb.

    Zeleninovo-hubový nákyp (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
@kukulienka71 , tak 5* som musela ťuknúť hneď, tak sa mi to páči čo si stvorila, mňam... aj by som sa rozbehla smer Štúrovo najradšej, ale kým by som dobehla, asi ani omrvinka by mi neostala :) Krásny nákyp, mňam, nemať navarené, idem do neho aj hneď. Tlieskam :)
mám rada takéto nákypy, páči sa mi, zvyknem len hubový piecť, na studeno, za tepla, šikovná si gazdinka, super aj obed aj nákyp
taketo "míšungy" na plechu mame velmi radi, je to variabilne, chutne a aj celkom syte a napodiv ani panske osadenstvo nefrfle, ze v tom nie je maso, super :)
perfektne vyladené obedové menu.
výborné predjedlo.
nádherná číra vynikajúca polievka - vývar spieva aj niťovky.
a ešte aj šetrnosť - dokonale využité hovädzie z polievky :-)
vynikajúca zostava, zaslúžených 5*****

Pridaj komentár k receptu: