Zeleninovo-hubový nákyp (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Riešila som dilemu,čo dobrého dnes navarím.Mala som hovädzie predné,cukinu,čerstvé šampiňóny,karfiol a zbytok knedle.Tak som uvarila hovädzí vývar s niťovkami,ako teplé predjedlo som dala zeleninovo-hubový nákyp a hlavný chod bolo varené mäso z polievky s hubovou omáčkou a knedľou.

10
porcií
20 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Očistený a umytý karfiol dáme variť do osolenej vody do polomäkka.Scedíme ho a popučíme.
  2. Cibuľu a mrkvu očistíme,nakrájame a na kúsku masla na malom plameni opekáme asi 5 min.
  3. Očistené šampiňóny pokrájame na drobno,cukinu postrúhame na hrubo,všetky vyššie spomínané suroviny spolu zmiešame,okoreníme.
  4. Žĺtky vymiešame s maslom do penista
  5. pridáme ich k mase,premiešame a prisypeme múku
  6. Primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh,môžeme ešte osoliť.
  7. navrstvíme do hlbšieho plechu alebo zapekacej misy,ktoré sme vytreli tukom a vysypali múkou.Zarovnáme a uložíme do rúry vyhriatej na 180°C.
  8. Pečieme do červena,ak sa okraje oddeľujú od plechu,je to hotové.Ja som piekla na plechu s manžetou,tu je už odopnutá.Ak dáte menšiu nádobu,bude nákyp vyšší:-)
  9. Toto bola naša polievka,jej postup nedávam,je tu viac receptov na kvalitný hovädzí vývar
  10. a k varenému mäsku bola knedľa a omáčka z čerstvých húb.