Zeleninové rizoto

jennynka666 - fotkajennynka666, 18. septembra 2010

výborné a rýchle

6
porcií
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 vrecká
1 ks
1 ks
1 ks
40 g
70 g
150 g
1 čajová lyžička
2 čajové lyžičky




Postup

  1. 1

    Ryžu si uvaríme. Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na oleji. Pridáme na menšie kúsky nakrájané šampióny a olivy. Podusíme.

  2. 2

    Ďalej pridáme na rezance pokrájanú salámu a zeleninovú zmes. Podusíme. Pretože je kukurica najmäkkšia pridáme ju ako poslednú a podusíme. Nakoniec pridáme sójovú omáčku, olivový olej, ryžu a premiešame. Podľa chuti dochutíme soľou a korením. dobrú chuť

  3. 3

    Nakoniec pridáme sójovú omáčku, olivový olej, ryžu a premiešame. Podľa chuti dochutíme soľou a korením. Pred podávaním posypeme syrom. dobrú chuť

Diskusia k receptu

klaura
v poslednej dobe som na rizoto zaťažená ... robievam klasické s bravčovinou - hlavne pre muža, potom s hubami a ja mám najradšej zeleninové ... a toto si spravím hneď zajtra ... :)
braxi
ryžu pridávam už urobenú?, alebo dusím so zeleninou?
altyn
@jennynka666 šikovné a veľmi chutné, aj ja robievam podobne, len dávam mäso, aké mám doma. Len odkedy som na vareche tak ho robím mokrejšie. Vraj originál sa robí také. Vyskúšal som a je fakt lepšie, len sa tak kľže dolu krkom. :-)))))
jennynka666
pozor soľte až na konci, lebo slanosť pridajú aj tie olivy, pravdaže aj mäsko môžete pridať, ale ja som to nechala čisto zeleninové
jozefka
rychly typ na veceru ja rizoto mozem aj kazdy den....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia