Zeleninová krémová polievka s chrumkavými lupeňmi fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 30. decembra 2013

Prostredníctvom krémových polievok dostanem do členov rodiny značné množstvo zeleniny(brokolica,karfiol apod.),ktorú by inak nezjedli,ale z takto chutne pripravenej nezostane nikdy nič:-)Teraz som robila z Zobraziť celý popisProstredníctvom krémových polievok dostanem do členov rodiny značné množstvo zeleniny(brokolica,karfiol apod.),ktorú by inak nezjedli,ale z takto chutne pripravenej nezostane nikdy nič:-)Teraz som robila z koreňovej zeleniny.

3-4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 ks
1/4 ks
8 dcl
1 dcl
4-5 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Na 1 PL oleja orestujeme nahrubo postrúhanú očistenú mrkvu,pustí peknú farbu a vit.A. Z mrkvy a petržlenu si necháme tenké kolieska na lupene k ozobeniu.

    Zeleninová krémová polievka s chrumkavými lupeňmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme ostatnú očistenú a nastrúhanú zeleninu,podlejeme vodou,osolíme a varíme pod pokrievkou do mäkka.Pridáme štipku tymiánu a biele korenie mleté.Rozmixujeme ponorným mixérom.

    Zeleninová krémová polievka s chrumkavými lupeňmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zvyšok oleja rozhorúčime a opečieme na ňom tenké kolieska petržlenu a mrkvy,vyložíme na servítku,aby nasala zbytočný tuk.

    Zeleninová krémová polievka s chrumkavými lupeňmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V smotane rozmiešame ryžovú múku alebo Solamyl a zahustíme ňou rozmixovanú polievku.Kto chce môže ešte dochutiť citr.šťavou alebo soľou,mne sa zdala polievka už aj takto lahodnej chuti.Na špáradlo napicháme lupienky a podávame k polievke.Je to pekné aj chutné,zdá sa mi:-)

    Zeleninová krémová polievka s chrumkavými lupeňmi (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

slnieckooo
@kukulienka71... dnes som vyskusala tvoju fincsi : ) polievocku, ja som vsak namiesto zeleru (nemala som doma) dala kalerab, aj tak to bolo skvelee, uzasna neobvykla kombinacia chuti u nas ... : )




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia