Zelená špargľa v smotanovej feta omáčke
Autor receptu: elixir
Vychutnávať si toto jedlo v žiari jarného slnka je to pravé špargľové... :)
2 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Začneme surovinami - očistíme špargľu. Cibuľu, paradajku nakrájame na drobno.
- Vo vriacej vode, do ktorej pridáme soľ, cukor a PL masla, dáme variť špargľu (10-15 minút, závisí od jej hrúbky). Cibuľu opražíme na 1 PL masla.
- K opraženej cibuli prilejeme vodu, smotanu a ochutíme čiernym korením, vetvičkou rozmarínu. Syr nakrájame na malé kocky, pridáme tiež do omáčky a trošku roztlačíme. Keď zmes zhustne, odstavíme ju a vyberieme rozmarín.
- Uvarenú špargľu podávame s omáčkou, posypeme kúskami paradajky a nadrobno pokrájanou čerstvou pažítkou.
- Ako prílohu som dala pečené zemiaky ochutené tymiánom, dodatočne som ako čerstvú prílohu ešte priložila zmes čerstvých jahôd a surovej, očistenej špargle, chutia spolu výborne.