Zelená špargľa v smotanovej feta omáčke

Autor receptu: elixir

Vychutnávať si toto jedlo v žiari jarného slnka je to pravé špargľové... :)

2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Začneme surovinami - očistíme špargľu. Cibuľu, paradajku nakrájame na drobno.
  2. Vo vriacej vode, do ktorej pridáme soľ, cukor a PL masla, dáme variť špargľu (10-15 minút, závisí od jej hrúbky). Cibuľu opražíme na 1 PL masla.
  3. K opraženej cibuli prilejeme vodu, smotanu a ochutíme čiernym korením, vetvičkou rozmarínu. Syr nakrájame na malé kocky, pridáme tiež do omáčky a trošku roztlačíme. Keď zmes zhustne, odstavíme ju a vyberieme rozmarín.
  4. Uvarenú špargľu podávame s omáčkou, posypeme kúskami paradajky a nadrobno pokrájanou čerstvou pažítkou.
  5. Ako prílohu som dala pečené zemiaky ochutené tymiánom, dodatočne som ako čerstvú prílohu ešte priložila zmes čerstvých jahôd a surovej, očistenej špargle, chutia spolu výborne.