Zelená misa s kozím syrom

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Polníček a baby špenát zmiešame s trochou rozdrvených vlašských orechov, olivovým olejom a olejom z vlašských orechov. Kozí syr dáme na plech, uložíme naň vlašské orechy, pokvapkáme olivovým olejom a navrch dáme čerstvý tymian.
  2. Dáme piecť do rúry zohriatej na 180 stupňov asi na šesť minút. Z toastu vykrojíme stred v tvare syra a opečieme ho na grile do zlatista.
  3. Na tanier rozložíme zmes šalátov, do stredu toast, navrch pečený kozí syr ozdobený čerstvým tymianom a čerstvo namletým čiernym korením.
  4. NÁŠ TIP: Vlašské orechy sú veľmi bohaté na zdravé tuky, kvalitné proteíny, vitamíny E, B1 a B6, minerály a stopové prvky. Hrsť orechov denne pomáha srdcu i nervovej sústave.