Zelená kuracia polievôčka s tromi druhmi rezancov, vhodná aj pre celiatikov

eva53 - fotkaeva53, 16. augusta 2012
Zelená kuracia polievôčka s tromi druhmi rezancov, vhodná  aj pre celiatikov
Foto: eva53

Rada skúšam niečo nové,netradičné a inšpirujem sa obvykle na portáloch o zdravej výžive, pričom si zvyknem zobrať z receptov to čo sa mi páči, Zobraziť celý popisRada skúšam niečo nové,netradičné a inšpirujem sa obvykle na portáloch o zdravej výžive, pričom si zvyknem zobrať z receptov to čo sa mi páči, alebo načo mám suroviny a aj si poexperimentujem, ako dnes s kuracou polievkou. Uvarila som ju na 2 dni, ale manželovi tak chutila, že sa mi neušlo ani na večeru.

6
porcií
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks zo slovenského kráľovského kurčaťa
1 ks zvyšok z vlastnej záhrady
100 g
2 ks
1 ks
2 strúčiky
200 g
1/4 lyžičky
2 l




Postup

  1. 1

    Dáme variť jeden chrbát zo slovenského kráľovského kurčaťa ( obchodný názov ) , ktorý čakal v mrazničke na svoje uplatnenie, a pretože ho bolo málo, pridáme 2 slepačie bujóny. Na morčacie rezance rozmixujeme 100 g morčacích pŕs ( samozrejme môže byť aj kuracie, alebo pečienka,alebo kúsok chudého hovädzieho alebo bravčového) s 1 celým vajíčkom, 2 strúčikmi cesnaku ,trochou soli a čierneho korenia

    Zelená kuracia polievôčka s tromi druhmi rezancov, vhodná  aj pre celiatikov - obrázok 1
  2. 2

    do rozmixovanej zmesi pridáme štvrť kávovej lyžičky guarovej gumy,rýchlo pomixujeme aby sa nám nenarobili hrudky,o chvíľu pridáme nakrájanú zelenú petržlenovú vňať a krátko spolu mixneme. Nabudúce pomixujem dlhšie, budú zelenšie.

    Zelená kuracia polievôčka s tromi druhmi rezancov, vhodná  aj pre celiatikov - obrázok 2
  3. 3

    na kalerábové rezance si pripravíme kaleráb nakrájaný na tak tenko, ako máme momentálne chuť , vložíme ich do uvarenej polievky, ktorú sme predtým precedili a dali znova variť. Iná zelenina v chladničke nebola, tak som sa rozhodla pre takúto zelenú verziu. Ako sa vravieva, z núdze cnosť.

    Zelená kuracia polievôčka s tromi druhmi rezancov, vhodná  aj pre celiatikov - obrázok 3
  4. 4

    morčaciu zmes pretlačíme cez sitko - haluškár s malými dierkami rovno do vriacej polievky

    Zelená kuracia polievôčka s tromi druhmi rezancov, vhodná  aj pre celiatikov - obrázok 4
  5. 5

    takto si pekne plávali morčacie slížiky vo vriacom kúpeli 5 minút

    Zelená kuracia polievôčka s tromi druhmi rezancov, vhodná  aj pre celiatikov - obrázok 5
  6. 6

    medzitým si pripravíme shirataki podľa návodu, stačí im minútka vo vriacom kúpeli. Vyrábajú sa pri 85 stupňoch, tak vlastne uvarené už sú. Neobsahujú lepok ani sacharidy, takže ich diabetici a celiatici môžu koľko im hrdlo ráči. Aj sestry a bratia dukanovie. Aj my ostatní, lebo od nich určite nepriberieme.

    Zelená kuracia polievôčka s tromi druhmi rezancov, vhodná  aj pre celiatikov - obrázok 6
  7. 7

    na tanier naložíme shirataki koľko sa vmestí, čím viac tým lepšie, ozdobíme čerstvou pažítkou .Cesnakové rezance spravili polievke tak dobrú chuť,že nebolo potrebné dochucovať soľou ani korením. Je to veľmi sýta polievočka, proste taká iná kuracia.

    Zelená kuracia polievôčka s tromi druhmi rezancov, vhodná  aj pre celiatikov - obrázok 7

Diskusia k receptu

amazonka29
Vyzerá úžasne a verím,že práve tak aj chutná...milujem polievky a táto s množstom ,,slížikov,, bude tým pádom hustá a to je úplne že geniálne,ďakujem za recept-určite vysúšam
jankaaa73
Jeeeej aka mnamkova polievocka:-))), mozem sa opytat, kde sa tie rezance shirataki daju kupit, ponukla by som ich mojej dcere ktora ma celiakiu. Dakujem.
eva53
Jani, tú skutočne výbornú chuť robia všetky 3 druhy rezancov, úplne super sú tie mäsové s cesnakom, bez nich by to bola obyčajná kuracia polievka. Shirataki skús pozrieť tu www.shirataki.eu
evanaaa
To nie sú ryžové cestoviny? Aspoň tak vypadajú, pýtam sa, lebo môj muž tie ryžové má radšej ako múčne, najmä do polievok. A prečo tam dávaš guarovú gumu? Nemôže byť aj bez nej?
janav
shirataki (v preklade biely vodopad) nie su ryzove, vyrabaju sa z odrod sladkeho zemiaku. Inac tiez ma do toho napadli ryzove noodle, vyskusam - zaujimavy recept!
eva53
evanaaa,myslím že sa nerozvaria ak tam guarová guma nebude, ja som si zvykla ju používať na zahusťovanie skoro všetkého............kým som nepoznala shirataki, tiež som miesto múčnych cestovín používala ryžové, hlavne lebo ich stačí zaliať vriacou vodou a odstaviť a nemajú šancu sa rozvariť :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia