Zebra rezy

sandra - fotkasandra, 28. októbra 2009
6
porcií
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
300 ml
0,5 l
1/2 balíčka
100 ml
200 ml
1 ks
2 ks
2 ks

Postup

  1. 1

    Bielky s cukrom vymiešame, postupne pridáme žĺtky, múku, olej a vodu. Cesto rozdelíme na 2 polovice. Do jednej polovice pridáme 2 PL kakaa a do druhej polovice pridáme 2 PL polohrubej múky. Do vymasteného a múkou vysypaného plechu dávame vždy do stredu na to isté miesto 2 PL z každého cesta striedavo.

  2. 2

    Dáme piecť do rúry a po upečení natrieme džemom. Keď cesto vychladne, natrieme naň plnku. Plnka: šľahačku vyšľaháme a pridáme pochúťkové smotany a vanilkový cukor.

  3. 3

    Ak je plnka málo sladká, môžeme pridať práškový cukor a na vrch plnky nastrúhame čokoládu.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha