6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bielky s cukrom vymiešame, postupne pridáme žĺtky, múku, olej a vodu. Cesto rozdelíme na 2 polovice. Do jednej polovice pridáme 2 PL kakaa a do druhej polovice pridáme 2 PL polohrubej múky. Do vymasteného a múkou vysypaného plechu dávame vždy do stredu na to isté miesto 2 PL z každého cesta striedavo.
- 2
Dáme piecť do rúry a po upečení natrieme džemom. Keď cesto vychladne, natrieme naň plnku. Plnka: šľahačku vyšľaháme a pridáme pochúťkové smotany a vanilkový cukor.
- 3
Ak je plnka málo sladká, môžeme pridať práškový cukor a na vrch plnky nastrúhame čokoládu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu