Foto: nataly005
Určite každý z vás pozná tento známy koláč a určite sa stretol aj s viacerými variantami. Či klasickými, alebo zdravými. Ja som si dala Zobraziť celý popisUrčite každý z vás pozná tento známy koláč a určite sa stretol aj s viacerými variantami. Či klasickými, alebo zdravými. Ja som si dala dokopy recept presne podľa môjho vkusu:) http://5nati.blogspot.sk
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Orechy a cornflakes spolu rozdrtíme napríklad v sáčku, mlieko s arašidovým maslom dáme zohriať do mikrovlnky a pridáme k zmesi ak je hmota príliš hustá môžeme ešte zriediť vodou/mliekom.
-
2
Tvaroh zmiešame s bielym jogurtom,pridáme vyšľahaný bielok,škrob a med zmiešaný so žĺtkom. Môžete pridať aj kúsky horkej čokolády:).
-
3
(Keďže doma nemám okrúhlu formu, cheesecake som piekla v hrnci:D na spodok som dala papier na pečenie, ktorý som si obkreslila podľa hrnca, okraje som ešte vymazala kokosovým olejom a vyplnila som ho zmesou.) Zmes dajte piecť na 10 minút, potom pridajte plnku a pečte približne 60 minút, pri 175 stupňoch s tým, že pod plech s cheesecakom dajte hrniec s teplou vodou. Tento recept je na taký malý hrniec, takže ak chcete použiť klasickú formu odporúčam zdvojnásobiť až ztrojnásobiť množstvo surovín:) TIP I: Cheesecake môžete preliať ľubovoľnou omáčkou, ja som si rozmrazila lesné ovocie a ďalej som sa s tým nehrala,tentoraz:D
Píšem,že je to na malý rozmer:)