Zdravý cheesecake

Autor receptu: nataly005

Určite každý z vás pozná tento známy koláč a určite sa stretol aj s viacerými variantami. Či klasickými, alebo zdravými. Ja som si dala dokopy recept presne podľa môjho vkusu:) http://5nati.blogspot.sk

8
porcií
10 minút
príprava
70 minút
na 175 °C

Postup

  1. Orechy a cornflakes spolu rozdrtíme napríklad v sáčku, mlieko s arašidovým maslom dáme zohriať do mikrovlnky a pridáme k zmesi ak je hmota príliš hustá môžeme ešte zriediť vodou/mliekom.
  2. Tvaroh zmiešame s bielym jogurtom,pridáme vyšľahaný bielok,škrob a med zmiešaný so žĺtkom. Môžete pridať aj kúsky horkej čokolády:).
  3. (Keďže doma nemám okrúhlu formu, cheesecake som piekla v hrnci:D na spodok som dala papier na pečenie, ktorý som si obkreslila podľa hrnca, okraje som ešte vymazala kokosovým olejom a vyplnila som ho zmesou.) Zmes dajte piecť na 10 minút, potom pridajte plnku a pečte približne 60 minút, pri 175 stupňoch s tým, že pod plech s cheesecakom dajte hrniec s teplou vodou. Tento recept je na taký malý hrniec, takže ak chcete použiť klasickú formu odporúčam zdvojnásobiť až ztrojnásobiť množstvo surovín:) TIP I: Cheesecake môžete preliať ľubovoľnou omáčkou, ja som si rozmrazila lesné ovocie a ďalej som sa s tým nehrala,tentoraz:D