Foto: bonpari
Recept mám od kamarátky. Keď som ich ochutnala, nevedela som sa ich dojesť, čo ale vôbec nevadilo, pretože sú určite zdravšie ako klasické muffiny, Zobraziť celý popisRecept mám od kamarátky. Keď som ich ochutnala, nevedela som sa ich dojesť, čo ale vôbec nevadilo, pretože sú určite zdravšie ako klasické muffiny, prípadne nejaké tie z obchodu. A hlavne sú bezlaktózové!
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
150 g ( alebo hladká špaldová múka) |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
štipka |
|
1 ČL |
|
120 ml (rastlinný alebo kokosový) |
|
100 g |
|
2 ks malé |
|
2 PL |
|
150 g jemne nastrúhaná |
|
45 g nasekané |
|
45 g (alebo brusnice) |
|
Postup
-
1
Vyšľaháme do peny celé vajcia s cukrom, olej a šťavu. (Cukru by malo ísť až 150 g, no mne to bolo príliš sladké a tých 100 g úplne stačí.) Prisypeme múku zmiešanú so všetkými sypkými surovinami. (So špaldovou sú tuším ešte chutnejšie, ale musí byť hladká, lebo z celozrnej či polohrubej už budú tuhšie a neboli by také šťavnaté.)
- 2
Ručne primiešame mrkvu, orechy a hrozienka, prípadne iné sušené ovocie. Čokoládu do týchto muffinov nepridávam, keďže sa tvária ako zdravšia verzia sladkej maškrty.
- 3
Z tejto dávky vyjde 12 tých klasických väčších košíčkov. Plníme ich len do 3/4, pretože podrastú. Pečieme ich asi 40 minút na 180 stupňov. Treba klasicky skúsiť špajdľou, či sa cesto nelepí. Najlepšie sú čerstvé, no ku kávičke sa minú aj na druhý či tretí deň.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu