Zdravšie mrkvové muffinky

bonpari - fotkabonpari, 17. marca 2015
Zdravšie mrkvové muffinky
Foto: bonpari

Recept mám od kamarátky. Keď som ich ochutnala, nevedela som sa ich dojesť, čo ale vôbec nevadilo, pretože sú určite zdravšie ako klasické muffiny, prípadne nejaké tie z obchodu. A hlavne sú bezlaktózové!

12 ks
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g ( alebo hladká špaldová múka)
1 ČL
1/2 ČL
štipka
1 ČL
120 ml (rastlinný alebo kokosový)
100 g
2 ks malé
2 PL
150 g jemne nastrúhaná
45 g nasekané
45 g (alebo brusnice)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vyšľaháme do peny celé vajcia s cukrom, olej a šťavu. (Cukru by malo ísť až 150 g, no mne to bolo príliš sladké a tých 100 g úplne stačí.) Prisypeme múku zmiešanú so všetkými sypkými surovinami. (So špaldovou sú tuším ešte chutnejšie, ale musí byť hladká, lebo z celozrnej či polohrubej už budú tuhšie a neboli by také šťavnaté.)

  2. 2

    Ručne primiešame mrkvu, orechy a hrozienka, prípadne iné sušené ovocie. Čokoládu do týchto muffinov nepridávam, keďže sa tvária ako zdravšia verzia sladkej maškrty.

  3. 3

    Z tejto dávky vyjde 12 tých klasických väčších košíčkov. Plníme ich len do 3/4, pretože podrastú. Pečieme ich asi 40 minút na 180 stupňov. Treba klasicky skúsiť špajdľou, či sa cesto nelepí. Najlepšie sú čerstvé, no ku kávičke sa minú aj na druhý či tretí deň.

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
dnes som akurát dojedla poslednú, ale keď ich budem najbližšie robiť, budem nato myslieť.. sú oranžové a je v nich vidieť aj tie "slížiky" mrkvy..
zdravšie sú tým, že je v nich menej cukru a aj to hnedého, nie je tam mlieko ani maslo, teda ich môžu jesť aj ľudia, ktorí nemôžu mliečne výrobky a nie je tam čokoláda, cukríky či iné vymýšľance, ale orechy a mrkva, ktoré zdravé určite sú :)

Pridaj komentár k receptu: