Zdravšie mrkvové muffinky

Autor receptu: bonpari

Recept mám od kamarátky. Keď som ich ochutnala, nevedela som sa ich dojesť, čo ale vôbec nevadilo, pretože sú určite zdravšie ako klasické muffiny, prípadne nejaké tie z obchodu. A hlavne sú bezlaktózové!

12 ks
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vyšľaháme do peny celé vajcia s cukrom, olej a šťavu. (Cukru by malo ísť až 150 g, no mne to bolo príliš sladké a tých 100 g úplne stačí.) Prisypeme múku zmiešanú so všetkými sypkými surovinami. (So špaldovou sú tuším ešte chutnejšie, ale musí byť hladká, lebo z celozrnej či polohrubej už budú tuhšie a neboli by také šťavnaté.)
  2. Ručne primiešame mrkvu, orechy a hrozienka, prípadne iné sušené ovocie. Čokoládu do týchto muffinov nepridávam, keďže sa tvária ako zdravšia verzia sladkej maškrty.
  3. Z tejto dávky vyjde 12 tých klasických väčších košíčkov. Plníme ich len do 3/4, pretože podrastú. Pečieme ich asi 40 minút na 180 stupňov. Treba klasicky skúsiť špajdľou, či sa cesto nelepí. Najlepšie sú čerstvé, no ku kávičke sa minú aj na druhý či tretí deň.