Zázvorovo-mangová štrúdľa

Autor receptu: redakcia

6
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zázvor ošúpeme a nakrájame na jemné plátky tak, aby sme sa zbavili vlákien. Mango nakrájame na rezance a povaríme na panvici s lyžicou cukru a necháme z neho odpariť čo najviac vody. Dáme vychladnúť.
  2. Cukor vymiešame s tvarohom a vajíčkami tak, aby sa tvaroh nerozpustil. Vychladnuté rozvarené mango so zázvorom zmiešame s tvarohom. Pláty filo cesta potrieme roztopeným maslom a poukladáme na seba 2 vrstvy.
  3. Plát cesta posypeme maslovo-zázvorovou mrveničkou. Na mrveničku poukladáme tvarohovo-mangovú zmes. Zabalíme, potrieme maslom a posypeme mrveničkou aj zvrchu. Pečieme v rúre pri teplote 180 °C asi 15 minút. Necháme vychladnúť.