Zázvorové cookies

sandra - fotkasandra, 10. februára 2010
Zázvorové cookies
Foto: sandra
20 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

2 šálky
1 šálka
170 g
2 ČL
1/2 ČL
1 PL zarovnaná
1 PL zarovnaná
1 ks
1/4  šálky
2 vrecká




Postup

  1. 1

    Rúru si zapneme na 180 stupňov Celzia. Zmiešame si všetky sypké suroviny - múku, sódu bikarbónu, soľ, zázvor a škoricu. Do zmäknutého tuku pridáme cukor a šľaháme ručným šľahačom na najvyšších otáčkach do peny. Pridáme melasu a opäť vyšľaháme. Nakoniec pridáme vajíčko a ešte chvíľu šľaháme. Prisypeme sypké suroviny a vypracujeme na tuhšiu masu.

  2. 2

    Tvarujeme guľky o prieme asi 2 - 2,5 cm a obaľujeme vo vanilkovom cukre. Na plech vyložený papierom na pečenie ukladáme guľky - pozor, musí byť medzi nimi aspoň 5 centimetrový odstup.

  3. 3

    Pečieme pri 180 stupňoch Celzia 10-12 minút. Mriežku treba dať vyššie, aby sa koláčiky zospodu nepripaľovali. Na plechu necháme koláčiky po vybratí z rúry asi minútu. Potom prekladáme na mriežku a necháme vychladnúť úplne. Koláčiky je najlepšie skladovať v sklenenej dóze, vydržia tak dlhšie.

Diskusia k receptu

jarco
Podľa fotky sa podarili. Páči sa mi nadšenecký prístup Sandry, že skoro vždy keď o niečom píše článok (teraz zázvor, predtým pohánka, cícer...), tak niečo z tej tematickej oblasti ukuchtí a pridá aj recept :-)
forneta
hééj... to hej... aj ja som si to všimla... je to podarené... :D:D:D
levanderka
a najemno nastruhany zazvor tam nemoze ist ?? alebo nastruhany a vysuseny ? kupujeme radsej koren ako suseny :)
sandratamer
Poľa mňa hej, len si vygoogli pomer, zdá sa mi, že sušený viac štípe, tak aby to nebolo príliš štipľavé..
adusici
Piekla som akurát dnes, ale bez Melasi a iba pár som obaľovala v cukru (moc sladké) a ani toľko cukru som nedala... 1 a 1/2 hrnčeka, ale to hlavne kvôli tomu, že to bol obyč. biely cukor. Každému chutili :D Juuuh a aj ocinovi a to je čo povedať :P Chutnučké určite sa vrátim :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia