Foto: sandra
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Rúru si zapneme na 180 stupňov Celzia. Zmiešame si všetky sypké suroviny - múku, sódu bikarbónu, soľ, zázvor a škoricu. Do zmäknutého tuku pridáme cukor a šľaháme ručným šľahačom na najvyšších otáčkach do peny. Pridáme melasu a opäť vyšľaháme. Nakoniec pridáme vajíčko a ešte chvíľu šľaháme. Prisypeme sypké suroviny a vypracujeme na tuhšiu masu.
- 2
Tvarujeme guľky o prieme asi 2 - 2,5 cm a obaľujeme vo vanilkovom cukre. Na plech vyložený papierom na pečenie ukladáme guľky - pozor, musí byť medzi nimi aspoň 5 centimetrový odstup.
- 3
Pečieme pri 180 stupňoch Celzia 10-12 minút. Mriežku treba dať vyššie, aby sa koláčiky zospodu nepripaľovali. Na plechu necháme koláčiky po vybratí z rúry asi minútu. Potom prekladáme na mriežku a necháme vychladnúť úplne. Koláčiky je najlepšie skladovať v sklenenej dóze, vydržia tak dlhšie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu