Foto: babi
Tento recept mám ešte od mojej mamičky a ona od svojej ,takže už je pekne starý,ale výborný. Tieto zázvorníky mi vždy pripomenú Vianoce môjho Zobraziť celý popisTento recept mám ešte od mojej mamičky a ona od svojej ,takže už je pekne starý,ale výborný. Tieto zázvorníky mi vždy pripomenú Vianoce môjho detstva.
Postup
-
1
Na dosku dáme preosiatu múku s kypr. práškom, cukor , zázvor a premiešeme.
- 2
V strede urobíme jamku, vklepneme vajíčka a spracujeme cesto. Ak by sa zle spájalo, pridáme 1 vajce - prípadne, len žľtok.
- 3
Cesto vyvalkáme na hrúbku asi 5 mm a vykrajujeme . Kladieme na vymastený a vysypaný plech. Takto necháme odpočinuť do druhého dňa a upečieme v mierne vyhriatej rúre.
- 4
Najlepšie je si to pripraviť večer a druhý deň ráno upiecť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
hej, priznávam bez mučenia, ubrala som cukor, zdalo sa mi, že to bude veľmi sladké (dala som asi 180g). a použila som aj čerstvý aj sušený zázvor. prvý plech sa mi trošku smiešne povydúvali, myslím, že chceli vytiecť,tak ako Marienke, no hneď ako som ich načapala, stiahla som teplotu a prestali s tým. druhý plech sa už upiekol krajšie. mám novú rúru, ešte si na seba zvykáme, tak miestami mám problém určiť správnu teplotu.
no a k veci. zázvorníčky sú super. beriem ochutnať aj kamoške, my sme také zázvorové obidve :-) ďakujem teda za recept a naisto ešte niekedy upečiem :-)