Na našich dovolenkách na ostrove Thassos sme si obľúbili tento nenáročný " dip", alebo ako sa to dnes nazýva. Je to príjemné a rýchle Zobraziť celý popisNa našich dovolenkách na ostrove Thassos sme si obľúbili tento nenáročný " dip", alebo ako sa to dnes nazýva. Je to príjemné a rýchle jedlo, ktoré sa môže podávať ako predjedlo alebo desiata či olovrant.
príprava
Postup
-
1
Uhorku olúpme a nastrúhajme na hrubo, potom ju v miske zasolíme a necháme chvílku odstáť, aby pustila vodu. Potom vodu scedíme (vyžmýkame rukou ) a pridáme jogurt, najlepšie čo najtučnejší, určite nie " Light otravu ", posekaný kôpor ( môže byť mrazený ), olivový olej ( nešetriť, robí chuť ) a dosoliť podľa chuti. Uchovať v chlade. Ja si pridávam trocha citrónovej šťavy ale to nie je orig. postup, preto ju ani neuvádzam v surovinách. Hotovo
- 2
Podáva sa s bagetkou alebo podobným druhom chleba. Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ked povodny dedinsky neobsahuje nic , akurat to co maju po ruke raz je to kopor a druhy krat mata a scedeny jogurt aky je kozi alebo ovci akurat uhorky su ine ako na slovensku ( ich odrody su prisposobenejsie na sucho a teplo - nie su horke a maju male semienka - su mensie ). Pouzivat slovensku uhorku asi treba vykrajovat semienka.
Do lidla nechodim. Ale ked tu viaceri vravite, ze tam dostat nieco podobne, vyskusam. Caciky :-) mam rad.
Nechcem velmi vrtat ale suhlasim s @2010. Ta zmes korenia to cele len pokazi. Alebo inaksie - s nou to vobec nie je zaziky.