Zaziky - grécky postup

Autor receptu: horevent

Na našich dovolenkách na ostrove Thassos sme si obľúbili tento nenáročný " dip", alebo ako sa to dnes nazýva. Je to príjemné a rýchle jedlo, ktoré sa môže podávať ako predjedlo alebo desiata či olovrant.

10 minút
príprava

Postup

  1. Uhorku olúpme a nastrúhajme na hrubo, potom ju v miske zasolíme a necháme chvílku odstáť, aby pustila vodu. Potom vodu scedíme (vyžmýkame rukou ) a pridáme jogurt, najlepšie čo najtučnejší, určite nie " Light otravu ", posekaný kôpor ( môže byť mrazený ), olivový olej ( nešetriť, robí chuť ) a dosoliť podľa chuti. Uchovať v chlade. Ja si pridávam trocha citrónovej šťavy ale to nie je orig. postup, preto ju ani neuvádzam v surovinách. Hotovo
  2. Podáva sa s bagetkou alebo podobným druhom chleba. Dobrú chuť